Home Vijesti Rapski učenici izradili 1000 glinenih kugli s dobrim bakterijama koje će baciti na morsko dno / 15.6. u 8.30h

Rapski učenici izradili 1000 glinenih kugli s dobrim bakterijama koje će baciti na morsko dno / 15.6. u 8.30h

0
Rapski učenici izradili 1000 glinenih kugli s dobrim bakterijama koje će baciti na morsko dno / 15.6. u 8.30h

Foto: Izvor: OŠ Ivana Rabljanina Rab

 {gallery}Eko skola{/gallery}

 

Rab danas oglas

Tehnologija bazirana na efektivnim mikroorganizmima primjenjuje se u više od 130 zemalja svijeta i za prirodu je u potpunosti neškodljiva. Kao primjer jedne zajednice koja koristi efektivne mikroorganizme može se navesti Okinawa, otok u Japanu gdje se em tehnologija primjenjuje u svakodnevnom životu i gdje živi preko 15 000 stogodišnjaka, čija se dugovječnost između ostalog može pripisati i toj tehnologiji.

 

Učenici, kao i stanovnici otoka Raba, žive u čistom okolišu, vole prirodu i smatraju da se otok kao takav treba i dalje održati čistim i urednim. Njihova je inicijativa bila da uz pomoć učiteljice prirode naprave nešto dobro za more koje okružuje otok Rab.

Nakon izrade kugli potrebno je mjesec dana kako bi kugle bile spremne za primjenu na morskom dnu.

 

U petak 15. lipnja 2018. godine učenici OŠ Ivana Rabljanina Rab bacit će glinene kugle u more. Efektivni mikroorganizmi u glinenim kuglama nastanit će morsko dno te će svojim djelovanjem dodatno pročistiti mulj na samome morskom dnu. Sa proizvedenom količinom kugli planiramo pročistiti oko 1000 četvornih metara morskoga dna. U provedbi školskog projekta podršku nam pružaju djelatnici Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo Ispostave Rab koji će analizirati uzorak mora prije i nakon bacanja kugli. Također podršku nam pružaju i djelatnici Efektivnih mikroorganizama originalna tehnologija Rijeka d.o.o. svojim savjetima i uputama. Partneri u provedbi također su i Turistička zajednica grada Raba kao i Komunalno društvo Dundovo d.o.o.

 

Pozivamo Vas da dođete na Šetalište fra Odorika Badurine u petak 15.6. u 8.30 sati i pružite podršku ovom ekološkom školskom projektu i učenicima u njihovom nastojanju da očuvaju okoliš.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime