logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

  • Imperial
Četvrtak, 06 Kolovoz 2015 09:58

Predstava na Kulici kao plod dramske radionice festivala FeDOR

Autor:
Ocijeni sadržaj
(0 glasa/-ova)
Predstava na Kulici kao plod dramske radionice festivala FeDOR Foto: Goran Novotny

Na „Kulici“ iznad Trga sv. Kristofora u ponedjeljak 3. kolovoza održana je neobična predstva pod nazivom „Vremeplov-tragovima Bele IV“. Djeca i mladi u dobi od 6- 22 godine, njih 33, sudionici su  kazališnog kampa u sklopu 6. FeDOr-a festivala dramskog odgoja, na kojemu su kroz dramske radionice obrađivali dio povijesti koji veže gradove Viroviticu, Zagreb i Rab.

U predstavi koja je podijeljenjena na devet filmskih kadraova mladi glumci vješto su prikazali putovanje Bele IV, između spomenutih gradova, njegove obitelji i svite, koji se sklanjaju pred Mongolima vođenim Batu Kanom. Jedinstven spoj radionica; animacije lutaka, borbi na sceni, tijelo u prostoru, glas i gluma, igra i improvizacija rezultirali su uličnom predstvaom na kojoj se publika , imali smo priliku čuti, vrlo dobro zabavljala. FeDOr se održava u organizaciji udruge „Pričalica“ iz Virovitice i partnerske, udruge Kocka iz Raba, uz podršku grada Virovitice i Raba i u partnerstvu sa Učeničkim domom Virovitica, Gradskim Muzejem Virovitica i Kazalištem Virovitica.

Autorica i voditeljica FeDOr-a je glumica i dramska pedagoginja Snježana Lančić-Prpić, asistenti; Ivan Slavić, Suzana Sokele, Ana Cmrečnjak, Martina Žagar, Izabela Kisić, Mihael Elijaš, i Davor Tarbuk. Sudionici; Lovro Milašinović, Maja Kapulica, Anastasija Dumić, Isabella Dumić, Mila Belić, Lorena Reljić, Dora Milašinović, Tonka Kapulica, Frane Španjol Macolić, Magdalena Španjol Macolić, Lara Ćapo, Maja Krstinić, Bruno Novotny, Sarah Galović Bakuta, Ena Marie Krstinić, Marija Ivić, Mara Kucjenić, Vana Hunček, Nadija Popović, Lea Bakota, Tina Majcenić, Lucija Vargović, Agava Kipšić, Leo Župan, Iva Nater, Dorotea Blažinčić.

Pročitano 1607 puta
Udruga Kocka

Udruga za djecu i mlade Kocka je nevladina, neprofitna, volonterska udruga registrirana 04. travnja 2008. godine. Osnovana je s ciljem pomoći djeci i mladima u stvaranju uvjeta za svrhovit, cjelovit i samostalan život u društvu. S besplatnim radionicama različitog tipa započelo se 30. lipnja 2008. godine.

www.udrugakocka.com/ | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    098329084

Zadnji sadržaj od: Udruga Kocka

seakayakcroatia

 

Popularno

Novi oglasi

Peć kamin Aurora Plamen
( / Građenje, opremanje, uređenje doma)

Peć kamin Aurora Plamen

Gliser Elan
( / Auto, moto, nautika)

Gliser Elan

Ford Cmax 2016.g.
( / Auto, moto, nautika)

Ford Cmax 2016.g.

Posljednje teme s tužibabe

U nastavku dostavljam slijed dopisa koje sam slao komunalnom redaru, gradonačeln...
Prije 2 godina 0 23589
Imate neki problem koji treba netko riješiti... Ne znate tko je nadležan za rješ...
Prije 3 godina 0 28972

Novo u imeniku

Web Arba

Obrt Web Arba od 2005. posluje na otoku. Bavi se servisom računala i računalne opreme, izradom…

Sea Kayak Croatia

Mala tvrtka za velike doživljaje na Jadranu!