Home Vijesti Dan investitora na Rabu – Valamar najavio nastavak dvoznamenkastog rasta poslovanja

Dan investitora na Rabu – Valamar najavio nastavak dvoznamenkastog rasta poslovanja

0
Dan investitora na Rabu – Valamar najavio nastavak dvoznamenkastog rasta poslovanja

Foto: Foto: Ivica Hodak

 

Poslodavaca broj jedan u hrvatskom turizmu

Na Rabu, gdje Valamar posluje od 2016. godine, nakon privatizacije poduzeća Imperial Rab ove je sezone otvoren renovirani hotel Valamar Collection Imperial 4*, prvi hotel na otoku koji će ući u novi premium brand Valamar Collection.

Rab danas oglas

Prema onome što se moglo čuti tijekom Dana investitora održanom u u Valamar Padova hotelu na Rabu, Valamar uspješno ostvaruje razvojnu strategiju i ciljeve dvoznamenkastoga rasta vrijednosti poslovanja. Portfelj Valamara danas broji 33 hotela i ljetovališta te 15 kamping ljetovališta u šest destinacija. Prosječni rast operativne zarade i vrijednosti poduzeća u posljednje tri godine iznosio je oko 30% godišnje. Valamar je danas među deset najvećih poduzeća u Hrvatskoj prema tržišnoj kapitalizaciji, veliki je izvoznik i značajan partner hrvatskom gospodarstvu. Ove će godine zaposliti 6.600 djelatnika te je prema nedavnom istraživanju percepcije najboljih poslodavaca danas broj jedan u hrvatskom turizmu i među najpoželjnijim poslodavcima u Hrvatskoj.

 

 

 

Od ove će godine Valamar komunicirati svoj identitet pod krovnim brendom Valamar i sloganom All you can holiday kreiranjem savršenog odmora i autentičnih doživljaja za svakoga pojedinoga gosta.

 

Portfelj kompanije podijelit će se u pet brendova proizvoda: Valamar Collection i Collection Resort koji predstavljaju proizvode modernog luksuza, Valamar Hotels & Resorts glavni je brend za hotele i ljetovališta koji će se diferencirati kao Maro family za obitelji ili Designed for adults, Sunny by Valamar kao ekonomični brend portfelja te brend za kamping ljetovališta i odmor u prirodi Camping Adriatic by Valamar.

 

Valamar je ukupno u turistički portfelj uložio više od četiri milijarde kuna, a samo u posljednje dvije godine 1,6 milijardi kuna. Napravljeno je više značajnih iskoraka pri razvoju proizvoda s ciljem stvaranja novih standarda odmora i repozicioniranja portfelja prema gostima više platežne moći. Prvi je iskorak prema ljetovalištima modernog luksuza i novim servisnim konceptima bilo ulaganje u Valamar Colllection Isabella Island Resort 4*/5* u Poreču vrijedno više od 320 milijuna kuna.

 

Prošle i ove godine završena je najveća investicija u hrvatskom turizmu u Rapcu u kojemu su izgrađena dva ljetovališta Valamar Collection Girandella Resort 4*/5* i TUI Family Life Bellevue Resort 4* ukupne vrijednosti ulaganja od 635 milijuna kuna te je time Rabac od destinacije s tri zvjezdice uspješno repozicioniran u vodeću odmorišnu destinaciju na Jadranu.

 

Važan je razvojni iskorak napravljen i u Dubrovniku jer je ove godine Valamar Argosy 4* repozicioniran u hotel namijenjen odraslima (designed for adults), a Valamar Collection Dubrovnik President 5* već je nekoliko godina prepoznat kao jedan od najboljih hotela u Hrvatskoj. Valamar je među prvima na Mediteranu počeo razvijati premium kampiranje s prvim kampom s pet zvjezdica u Hrvatskoj na Krku Krk Premium Camping Resort 5*, značajnim ulaganjima i podizanjem razine usluge u Lanterna Premium Camping Resort 4* u Poreču te u ostalim kampovima portfelja. Na Rabu, gdje Valamar posluje od 2016. godine, nakon privatizacije poduzeća Imperial Rab ove je sezone otvoren renovirani hotel Valamar Collection Imperial 4*, prvi hotel na otoku koji će ući u novi premium brand Valamar Collection.

 

U 2019. nastavlja se intenzivni investicijski ciklus

Za 2019. godinu Nadzorni odbor Valamara dao je prethodnu suglasnost za ulaganja i projekte vrijedne 616,5 milijuna kuna, čime se nastavlja intenzivni investicijski ciklus. Nova strategija brenda bit će snažna potpora daljnjem rastu i razvoju Valamara.

„U proteklom je razdoblju Valamar Riviera ostvarila značajan rast vrijednosti za investitore, prosječno više od 30 % godišnje, uz dividendni prinos od oko 2 %. Naša nova strategija brenda i razvoja usmjerena je na nastavak uspješnog rasta prema Valamarovoj formuli ulaganja u djelatnike, proizvode i destinacije, vodeći brigu o održivom i društveno odgovornom poslovanju. Do kraja godine predstavit ćemo strategiju razvoja do 2022. kojom ćemo nastaviti inovativno i odgovorno razvijati Valamar i hrvatski turizam“, istaknuo je predsjednik Uprave Valamar Riviere Željko Kukurin.

 

Druženje nastavljeno na terasi renoviranog hotela Valamar Collection Imperial

Nakon sastanka investitora i konferencije za novinare, održane u kongresnoj dvorani Valamar Padova hotela, kojoj su nazočili i ministar turizma Gary Capelli, direktor HTZ-a Kristijan Staničić i gradonačelnik Raba Nikola Grgurić, druženje je nastavljeno na terasi renoviranog hotela Valamar Collection Imperial, a brojnom skupu turističkih djelatnika, investitora, uzvanika i medija, priključili su se i župan PGŽ Zlatko Komadina, njegova zamjenica Marina Medarić, direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov, načelnik Općine Lopar i saborski zastupnik Josip Borić, direktorica Ureda TZG Raba Ivana Matušan i direktor TZO Lopara Marin Mušćo.

S pozornice na terasi hotela “Imperial”, okupljenima su se redom obratili; predsjednik Uprave Imperiala Vlado Miš, gradonačelnik Grada Raba Nikola Grgurić, župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina i ministar turizma Gari Cappelli.

 

 

Vlado Miš je uputio zahvalu svim zaposlenicima „Imperiala“, uključivši, kako je kazao, i stotine onih kojih više nema među nama, a desetljećima su radili i stvarali „Imperial“, osobito ovaj hotel koji na otoku postoji punih 91 godinu. Nakon posljednjeg uređenja, istaknuo je Miš, može se slobodno reći da hotel “Imperial” nikada kroz svoju dugu povijest postojanja nije bio ovako lijep kao danas.

 

Gradonačelnik Raba Nikola Grgurić naglasio je da je ponosan na sve ovo što se događa s rapskim hotelijerom – „Imperialom“. I Grgurić se sjetio svih koji su kroz prohujala desetljeća dali svoj doprinos u stvaranju ove tvrtke.

– Veseli me, naglasio je Grgurić, što su u razvojnim planovima „Imperiala“ zahvaljujući činjenici što je član grupacije Valamar, daljnja ulaganja koja će stvoriti nova radna mjesta, koja su na otocima posebno značajna.

 

Zlatko Komadina, župan PGŽ-a, naglasivši među ostalim i činjenicu da je turizam u nas „rođen“ upravo na prostoru Primorsko-goranske županije, zahvalio se Valamaru na velikim ulaganjima u svoje objekte u PGŽ-u, spomenuvši posebno njihove investicije na otoku Krku.

A da u Valamaru misle ozbiljno razvijati turističku djelatnost u svim svojim objektima od Dubrovnika do Istre, kazuje i činjenica da će samo ovdje na Rabu investirati daljnje 2 milijarde kuna. Inače, obavjestio nas je ministar Capelli, nakon silaska s pozornice, ove će godine u hrvatski turizam biti uloženo milijun Eura i to, uglavnom u gradnju turističkih kapaciteta s 4 i 5 zvjezdica.

 

Nakon spomenutih kratkih obraćanja druženje je u vedrom raspoloženju nastavljeno na prekrasno uređenoj terasi hotela Valamar Collection Imperial.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime