logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Srijeda, 13 Lipanj 2018 16:02

Ministar turizma Gari Capelli kod gradonačelnika Raba Nikole Grgurića

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Ministar turizma Gari Capelli kod gradonačelnika Raba Nikole Grgurića Foto: Ivica Hodak & Petar Lupić

Nakon što je dan ranije prisustvovao Danu investitora grupacije Valamar održanom u rapskim hotelima Valamar Padova i Valamar Collection Imperial, ministar turizma Gari Capelli jučer je u Maloj vijećnici Grada Raba s pažnjom saslušao izlaganja gradonačelnika Raba Nikole Grgurića i njegovog zamjenika Denisa Deželjina koji su mu ukratko predstavili aktualne rapske infrastrukturne projekte, ali i one koji sadržajno oplemenjuju turističku ponudu Raba, poput nezaobilazne „Rabske fjere“, skorih „Kantuna“, Rapskih glazbenih večeri, Rab Jazz Festivala, Starog Varoša, itd.

 

Ministar Capelli spomenuo je neke od poteza ministarstva koji bi trebali biti korisni za otoke, pa tako i mogućnost da tijekom idućih nekoliko godina dođe do znatno bolje međusobne prometne povezanosti otoka kao i povezanosti otoka s drugim destinacijama. Hrvatski otoci, kazao je Capelli, na kojima živi 125 tisuća stanovnika, ostvaruju značajnih 25% turističkog prometa, a to je podatak koji svakako treba biti prepoznat i u pripremi novog Zakona o otocima.

 

U kontekstu novih perspektiva zdravstvenog turizma, ministar je spomenuo i skorašnje donašanje novog zakona o zdravstvenom osiguranju.  - Samo taj segment turističke ponude mogao bi, kazao je Capelli, Hrvatskoj omogućiti ostvarivanje prihoda od 14-15 milijardi Eura godišnje. 

 

Gradonačelnik Grgurić spomenuo je i važan Projekt uređenja plaža za koji je Grad dobio dvije lokacijske dozvole, i to za uređenje plaža Škver i Banova vila, a predana je i dokumentacija za ishođenje lokacijskih dozvola za plaže Padova 1, 2 i 3. Zahvalio je Ministarstvu na odobrenih 129.500,00 kuna za biciklističko - pješačku poučnu stazu „Rimski put“, a spomenuo je i 150.000,00 kojima će Ministarstva poljoprivrede financirati izradu Strategije razvoja turizma Grada Raba.

 

- S ponosom mogu reći da otokom vlada pozitivna investicijsko-poduzetnička klima i vjerujem, kazao je Grgurić, da će u narednom periodu, što će već za nekoliko godina biti vidljivo, Rab znatno napredovati kao turistička destinacija.

 

Ministar je na kraju rapskim čelnicima i turističkim djelatnicima Raba dao dvije preporuke. U daljnjem investiranju treba graditi smještajne objekte s najmanje 4 zvjezdice, te je kao dobar primjer naveo malološinjski hotel Bellevue koji je, dobivši preuređenjem dodatne zvjezdice, s prijašnjih 80, došao do više od 200 zaposlenih. Preporučio je također svojim rapskim kolegama i gradnju pansiona za smještaj zaposlenika u turizmu koji će stizati na otok.

 

Ministar Capelli je potom u društvu gradonačelnika Grgurića, njegovog zamjenika Denisa Deželjina, pročelnika Zvonka Puljara Matića i direktorice Ureda TZG Raba Ivane Matušan, obilašao novoobnovljenu Donju ulicu, nakon čega su ga članovi Udruge rapskih samostreličara proveli prostorijama ove nadaleko poznate Udruge. U društvu rapskog vikara mons. Mladena Mrakovčića, ministar i njegovi domaćini posjetili su zatim prostor nekadašnjeg samostana sv. Ivana Evanđelista, razgledali zbirku sakralnih umjetnina župe Uznesenja Marijina u renesansnoj crkvi sv. Justine i podružili se s rapskim benediktinkama u prostoru samostana sv. Andrije.

Obilazak grada završio je gostovanjem na Radio Rabu i dolaskom do Ureda TZG Raba. Ministar se nakon posjeta Gradu Rabu uputio do loparske Rajske plaže gdje je u društvu zamjenika načelnika Općine Lopar Dominika Paparića, direktora TZO Lopara Marina Mušća i akademskog slikara Zlatka Kauzlarića Atača obišao skulptorsku radionicu na otvorenom i umjetnike koji sudjeluju na 7. Festivalu skulpture u Pijesku.

Pročitano 1574 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1