Home Vijesti Fotografije skulptura od vode i pijeska s Rajske plaže obišle svijet

Fotografije skulptura od vode i pijeska s Rajske plaže obišle svijet

0
Fotografije skulptura od vode i pijeska s Rajske plaže obišle svijet

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

Unatoč buri koja je za čitavog trajanja festivala uvelike otežavala rad mladim skulptorima, iz finog loparskog pijeska niknulo je 10 impresivnih skulptura tematski vezanih za DreamWorksov animirani hit “Madagaskar”, a stručni žiri potpomognut s tri člana iz publike, najboljom je proglasio skulpturu “Žirafa” koju su zajednički oblikovale studentice Valentina Rašan i Iva Mihanović. Drugo mjesto odnio je pješčani Hypo – nilski konj u izvedbi Martine Rzounek i Jelene Kašić, dok su treći s “Pingvinima” bili Adrian Marok i Lucija Jelić.

Rab danas oglas

 

 

U kategoriji fotografija na temu loparskog pijeska, prvonagrađeni je Antonio Ivčić, drugo mjesto pripalo je Mariji Kordić, a treće Draženu Kaspreku.

 

 

U ime organizatora direktor Ureda TZO Lopara Marin Mušćo zahvalio se najprije svim umjetnicima na velikom trudu pri izradi i dovršetku ovih prekrasnih skulptura, zatim najzaslužnijima za izvrsnu organizaciju festivala; voditeljici, akademskoj kiparici Pauli Banić, njegovom inicijatoru i začetniku, akademskom slikaru Zlatku Kauzlariću – Ataču, ravnateljici Centra za kulturu Lopar Tonki Kavran, Općini Lopar i Primorsko goranskoj županiji, te djelatnicima Komunalnog društva “Vrutak” i ugostiteljskog objekta “Murva” koji su uvijek bili pri ruci svim sudionicima festivala.

 

 

I ovaj sedmi Festival skulpture u pijesku, unatoč vremenskim poteškoćama, uspješno je priveden kraju, a Lopar kao destinacija s najviše pješčanih plaža na Jadranu, na najbolji je mogući način dodatno promoviran brojnim posjetama festivalu, ali i tisućama fotografija koje su putem društvenih mreža obišle i još uvijek obilaze cijeli svijet.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime