logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Petak, 27 Srpanj 2018 15:40

Zadnji dan Fjere - Procesija zahvalnosti sv. Kristoforu

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Zadnji dan Fjere - Procesija zahvalnosti sv. Kristoforu Foto: Željko Vajak

Posljednjeg dana 17. Rabske fjere, iz bivše rapske katedrale, danas župne crkve Uznesenja Marijina, povijesnom jezgrom grada, na mučenikov spomendan - Dies Natalis, krenula je procesija s relikvijama sv. Kristofora, sveca divovskoga rasta i snage, kristonosca, zaštitnika Raba, putnika, vozača i pomoraca, kojeg vjernički puk zaziva u pomoć prigodom raznih prirodnih katastrofa i bolesti.

 Foto: Željko Vajak

 

Prolazeći Kaldancem i Gornjom ulicom, niz Bobotine, pa Srednjom do Gradske lože i onda opet preko Pjacete natrag do katedrale u kojoj je služena Sveta misa, rapski vjernici, čelnici Grada Raba, kostimirani sudionici Fjere, članovi Udruge rapskih samostreličara, dragi gosti Raba iz prijateljskih gradova, ali i brojni turisti, prisjetili su se svečeve mučeničke smrti, zajednički zahvalivši rapskom zagovorniku na njegovoj intervenciji i čudesnoj obrani gradskih zidina od Normana.

Misu u rapskoj katedrali predvodio je vlč. Božidar Volarić, župnik u Njivicama na Krku i povjerenik za misije Krčke biskupije, uz svećenike rapskog provikarijata.

 

Fotografije s procesije ljubazno nam je ustupio fotograf ŽELJKO VAJAK koji će uskoro na svojem facebook profilu objaviti širu galeriju probranih fotografija sa 17. Rabske fjere

Pročitano 2122 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1