Home Vijesti Susret s visokim dužnosnicima Königsbrunna

Susret s visokim dužnosnicima Königsbrunna

0
Susret s visokim dužnosnicima Königsbrunna

Foto: Foto: Ivica Hodak


Dvojica dužnosnika Königsbrunna, u gotovo dvosatnom susretu, osim s gradonačelnikom Raba Nikolom Grgurićem razgovarali su i sa zamjenikom rapskog gradonačelnika Denisom Deželjinom, predsjednikom Gradskog vijeća Željkom Peranom, direktorom Ureda TZG Raba Nedjeljkom Mikelićem, voditeljem marketinga TZG Raba Lukom Perčinićem, ravnateljicom Osnovne škole Ivana Rabljanina Rab Anamari Šarin, ravnateljicom Srednje škole Markantuna de Dominisa Rab Ankom Bišić, ravnateljicom Pučkog otvorenog učilišta Rab Katarinom Ribarić, školskim pedagogom Zoranom Antunovićem i djelatnikom u rapskoj srednjoj školi Markom Štokićem.

Već sam brojni sastav, nazovimo je tako, delegacije Raba u ovim razgovorima ukazuje na to da se kroz proteklih 19 godina službeno uspostavljenih prijateljskih odnosa dvaju gradova, posebno dobro razvijala suradnja na području školstva i kulture. U ovim je razgovorima naglašeno kako dosadašnje dobre odnose treba zadržati, unaprijediti ih i proširiti na gospodarsku suradnju za koju kod obiju strana postoji interes. Tako su, primjerice, dužnosnici Königsbrunna, spomenuli moguću njihovu pomoć u korištenju obnovljivih izvora energije u čemu oni bilježe velike uspjehe, dok je gradonačelnik Raba Grgurić prijateljima iz Königsbrunna spomenuo velike mogućnosti Raba u ponudi određenih autohtonih proizvoda brojnih otočkih OPG-ova baziranih na domaćem maslinovom ulju i brojnom otočkom aromatičnom raslinju počevši od lavande do, u posljednje vrijeme uveliko spominjanog smilja (kuša).

Rab danas oglas

Obzirom da smo sada ravnopravna članica Europske unije Grgurić je spomenuo i određene mogućnosti zapošljavanja – u prvom redu otočana – obzirom da se na otoku gotovo sve vezuje uz turizam, koji će i nadalje, bez obzira na moguća produljenja sezona, ostati ekonomska grana privređivanja sezonskog karaktera.

Susret i razgovor predstavnika dvaju prijateljskih gradova zaključen je u srdačnom i prijateljskom tonu i međusobnom razmijenom prigodnih poklona.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime