logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 745
Utorak, 25 Rujan 2018 04:51

Osnovci iz 1961. - Generacija na okupu!

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Osnovci iz 1961. - Generacija na okupu! Foto: Hrvoje Hodak

Kad sam u subotu, 22. rujna odlazio na organizirani susret polaznika VIII-a i VIII-b razreda Osnovne škole u Rabu, koji su se od svoje škole oprostili sada već davne 1961. godine, sretnem poznanika kojemu sam na pitanje gdje idem upravo to i odgovorio. On se začudio, pa mi kaže: Bože dragi, pa ja više ni ne znam s kim sam uopće i bio u osmom razredu! Ali evo, ova naša generacija, zahvaljujući ponajviše pok. Tomu Pahljini, susreće se povremeno već desetak godina, a u zadnje vrijeme i svake godine redovito. I ne odustajemo, rekli smo svi jednoglasno.

 

Nažalost, zbog smrti, godina i bolesti broj sudionika svake godine opada, tako se, od pedesetak nekada, ove godine okupilo nas dvadeset i devet. Imali smo i posebnog gosta, priključila nam se gđa. Stanka Ribarić, nekadašnja učiteljica u školama u Kamporu i Banjolu, što je svih iskreno obradovalo.

 

Teško je objasniti što to ovu generaciju drži na okupu, ali se i dalje iskazuje ona energija koja ne govori ne, već da - opet ćemo se i dogodine okupiti na istom mjestu. Uostalom, prešli smo sedamdesetu - i toliko nam je godina tek!

Pročitano 3101 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

seakayakcroatia