Home Vijesti Susret s najvišim predstavnicima Republike San Marino i prijateljima otoka Raba

Susret s najvišim predstavnicima Republike San Marino i prijateljima otoka Raba

0
Susret s najvišim predstavnicima Republike San Marino i prijateljima otoka Raba

Foto: Foto: Ivica Hodak

Jučer je tijekom dopodneva u Maloj vijećnici Grada Raba visoke državnike i prijatelje iz bratskog San Marina primio gradonačelnik Raba Nikola Grgurić. Uz njega razgovorima s kapetanima regentima koje bira skupština (Consiglio Grande e Generale) svakih šest mjeseci iz reda svojih članova, što bi u prijevodu značilo, s kolektivnim šefom najmanje i najstarije Republike na svijetu, prisustvovali su još; predsjednik Gradskog vijeća Raba Željko Peran, dogradonačelnik Denis Deželjin, pročelnik Zvonko Matić, direktor Ureda TZG Raba Nedjeljko Mikelić i voditelj marketinga TZG Raba Luka Perčinić.

Uvertira razgovorima s predstavnicima Republike i Grada San Marina, s kojim je na svečanostima održanima u San Marinu davne 1968. potpisana Povelja o bratimljenju, bila je projekcija 15-minutnog dokumentarnog filma o Rabu autora Antuna Vidovića, u kojem je posebno naglašen i povijesni kontekst ovog dugogodišnjeg prijateljstva sa San Marinom.

Rab danas oglas

Cilj ove posjete i vođenih razgovora je daljnje unaprjeđenje, inače odličnih međusobnih odnosa, ali i priprema za obilježavanje značajne 50. obljetnice uspostave prijateljskih odnosa koja će se proslaviti za tri godine – 2018.
Gosti iz San Marina su nakon obavljenih razgovora i razmjene poklona krenuli sa svojim domaćinima u obilazak starogradske jezgre Raba. Danas će dan biti iskorišten za izlet brodom oko otoka, a u subotu će gosti Republike smještene na brdu Titanu, koju je prema predanju osnovao kamenorezac s Raba posjetiti Lopar da bi se u nedjelju vratili u svoju Republiku osnovanu prije više od 1700 godina.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime