logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 893
Ponedjeljak, 08 Listopad 2018 06:07

Učenje kroz igru na loparskom dijelu Rapske noći istraživača

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Učenje kroz igru na loparskom dijelu Rapske noći istraživača Izvor: CZK Lopar

Dio programa ovogodišnje Rapske noći istraživača tijekom subote (6. listopada) odvijao se u Loparu. Tema manifestacije bila je astronomija pa su djeca na radionicama „Moje Sunce“, „Sunčani sat“ i „Zviježđa“, kroz igru, zabavu i kreativno izražavanje, učila o Sunčevu sustavu, planetima, zvijezdama, satelitima i drugim nebeskim tijelima.

 

 

U večernjim satima, na predavanju Tihomira Marijanca „Asterodi – hladni ubojice“, saznali su što su to asteroidi i što se može dogoditi prilikom njihova sudara s drugim nebeskim tijelima, a poseban interes među djecom izazvalo je saznanje da su u Loparu zabilježena čak dva pada meteorita.

 

Vremenske prilike nisu bile povoljne za promatranje neba teleskopom te je program završen projekcijom snimaka svemira na kojima su se mogle vidjeti različite galaksije, planeti i drugi fantastični prizori svemirskih prostranstava. Iako izuzetno zanimljiv i poučan, program je, na žalost, bio slabo posjećen. Organizirali su ga Udruga ProGEO-Hrvatska (Zagreb), Udruga tehničke kulture Dr. Oton Kučera (Zagreb) i Centra za kulturu Lopar. Voditelji programa bili su Višnja Srdelić, Tihomir Marjanac, Karlo Bermanec, Marina Čalogović i Ljerka Marjanac, a organiziran je uz potporu Općine Lopar.

Pročitano 1973 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1