Home Vijesti 70 godina od oslobođenja Raba u drugome svjetskom ratu

70 godina od oslobođenja Raba u drugome svjetskom ratu

0
70 godina od oslobođenja Raba u drugome svjetskom ratu

Foto: RabDanas

{gallery}70 godina od oslobodenja Raba u WW2{/gallery}

Tim povodom, a u spomen na sve koji su stradali pod fašističkom okupacijom i u borbama za oslobođenje, danas su u Spomen-parku Boškopini u 10 sati te na Groblju žrtava fašističkog terora u Kamporu u 10,45 sati vijence zajednički položile delegacije Udruge antifašista Raba i Grada Raba te delegacija slovenskog mjesta Lopar koje se nalazi u neposrednoj blizini Kopra.

Rab danas oglas

Sve prisutne, a posebno goste iz Slovenije, u ulozi zamjenika gradonačelnika Raba pozdravio je gospodin Denis Deželjin. Treba podsjetiti, a o tome je na Spomen groblju govorio prof. Ivo Barić, da je u konc-logoru talijanskih fašista u Kamporu stradalo oko 4 tisuće žrtava, od kojih je najveći broj bio iz Slovenije.

Današnjim danom, u organizaciji Udruge antifašista Raba, započinje i tradicionalni Tjedan antifašizma u Gradu Rabu, na kojem će se održati niz manifestacija koje će završiti u subotu 18. travnja Okruglim stolom Baština antifašizma na kojemu je ovogodišnja tema „Antifašizam danas, ili kako je do danas preživio nacifašizam“.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime