logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Subota, 13 Listopad 2018 18:54

Radni boravak učitelja OŠ Ivana Rabljanina Rab u EU Parlamentu u Bruxellesu

Autor:
Ocijeni sadržaj
(4 glasa/-ova)

U sklopu ovogodišnjeg školskog projekta iz vjeronauka (Po)vezani s Hrvatima u Republici Austriji, a na poziv zastupnice EU Parlamenta Marijane Petir, četvero učitelja Osnovne škole Ivana Rabljanina Rab – Nathalie Lukačević, Nada Pereza Profaca, Josipa Ribarić Perić i Antonio Šarin boravili su u Bruxellesu 10. i 11. listopada 2018.

 

U Europskom parlamentu su sudjelovali na međunarodnoj konferenciji povodom 5. obljetnice prvog narodnog referenduma u RH o braku kao zajednici žene i muškarca, te predstavljanju monografije povodom 25. obljetnice djelovanja Sv. Ane - Caritasova dom za zlostavljane žene i djecu - žrtve obiteljskoga nasilja u Rijeci.

 

Bila je to ujedno prigoda da se rapski učitelji pobliže upoznaju s osnovnim mehanizmima funkcioniranja EU Parlamenta, a susreli su se i osobno sa zastupnicom Marijanom Petir kojoj su predstavili djelovanje rapske osnovne škole i ovogodišnji projekt za kojeg je hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu iskazala veliki interes te je svojom preporukom i smjernicama pomogla u njegovom daljnjem provođenju kroz uspostavu kontakata s iseljenicima u Republici Austriji.

 

Također, učitelji Osnovne škole Ivana Rabljanina Rab susreli su se u Zagrebu i s dr. Nevenkom Videk, dječjom književnicom i jednom od osnivača Sindikata znanosti i visokog obrazovanja u RH. Ona je kao djelatnica Hrvatskog leksikografskog zavoda pokazala veliki interes za sadržaj projekta, te svojim savjetima i znanjem dala dodatne smjernice za njegovo provođenje.

Pročitano 2752 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 

 

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1