logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

  • Imperial
Utorak, 16 Listopad 2018 16:34

Rabljani na 5. Susretu članica Mreže „I care for Europe“ održanom u Baču

Autor:
Ocijeni sadržaj
(4 glasa/-ova)

Općina Bač u Vojvodini u periodu od 11.10. do 14.10. ugostila je sudionike Međunarodnog projekta 5. Susreta članica Mreže "I care for Europe" koji se ove godine održao pod sloganom "Naše današnje europske tradicije su migrirajuće kulture prošlosti”, a među sudionicima koji su pristigli iz pet zemalja (Hrvatska, Italija, Slovenija, BiH i Srbija), Grad Rab su predstavljali izabrani predstavnici značajnih građanskih organizacija i institucija na otoku.

 

Predstavnici TZ Grada Raba Ivana Španjol i Stipe Krunić, POU Rab Natalija Beg, Udruge Mocira Marica Španjol i Ankica Keko, te OŠ Ivana Rabljanina Rab i Udruge za djecu i mlade Kocka Kristina Ribarić, predstavili su djelovanje svojih institucija i udruga na otoku, te su u bačkom Domu kulture aktivno sudjelovali u radionicama i u zanimljivim raspravama o održivoj budućnosti malih gradova i EU politici za povećanje održivog razvoja temeljenog na kulturnoj baštini. Susret je bio prilika za razmjenu primjera dobre prakse i umrežavanje međusobno sličnih malih mjesta s bogatim kulturnim i prirodnim naslijeđem na svojim područjima.

 

U subotu je upriličena i proslava Europske godine kulturne baštine u Baču kojom prigodom je izveden umjetnički program s naglaskom na multikulturalnost nekoliko naroda koji žive u toj dunavskoj regiji.

 


"Rab, kao i predstavnici kvalitetnih rapskih građanskih organizacija u Baču, itekako imaju baštinu kojom se mogu pohvaliti. Čast mi je bila u više navrata predstavljati ovu kvalitetnu grupu ljudi koja vrijedno radi u korist našeg otoka i poboljšanja kvalitete života na njemu. Vjerujem da zajedno možemo realizirati ne samo ovaj već i puno drugih projekata korisnih za našu lokalnu zajednicu." istaknula je Kristina Ribarić, mag. paed. soc.

 

Osim domaćina iz Općine Bač i predstavnika Grada Raba, bili su tu i hrvatski predstavnici iz Općine Rakovica, zatim predstavnici Općina Čapljina i Stolac iz BiH, Općine Piran iz Slovenije i talijanskih Općina Aquileia i Recanati te Grada Tarcenta.
Nastavak ovog značajnog projekta trebao bi uslijediti 2019. godine u talijanskom gradu Tarcentu, gdje će isti izaslanici imati priliku podijeliti nove primjere dobrih praksi iz svojih lokalnih zajednica.

 

Pročitano 1637 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

seakayakcroatia

 

Popularno

Novi oglasi

Gliser Elan
( / Auto, moto, nautika)

Gliser Elan

Ford Cmax 2016.g.
( / Auto, moto, nautika)

Ford Cmax 2016.g.

Održavanje nekretnina
( / Nekretnine, zemljišta i prostori)

Održavanje nekretnina

Posljednje teme s tužibabe

U nastavku dostavljam slijed dopisa koje sam slao komunalnom redaru, gradonačeln...
Prije 1 godinu 0 21140
Imate neki problem koji treba netko riješiti... Ne znate tko je nadležan za rješ...
Prije 3 godina 0 28020

Novo u imeniku

Web Arba

Obrt Web Arba od 2005. posluje na otoku. Bavi se servisom računala i računalne opreme, izradom…

Sea Kayak Croatia

Mala tvrtka za velike doživljaje na Jadranu!