Home Vijesti Rabljani na 5. Susretu članica Mreže „I care for Europe“ održanom u Baču

Rabljani na 5. Susretu članica Mreže „I care for Europe“ održanom u Baču

0
Rabljani na 5. Susretu članica Mreže „I care for Europe“ održanom u Baču

Foto: RabDanas

 

Predstavnici TZ Grada Raba Ivana Španjol i Stipe Krunić, POU Rab Natalija Beg, Udruge Mocira Marica Španjol i Ankica Keko, te OŠ Ivana Rabljanina Rab i Udruge za djecu i mlade Kocka Kristina Ribarić, predstavili su djelovanje svojih institucija i udruga na otoku, te su u bačkom Domu kulture aktivno sudjelovali u radionicama i u zanimljivim raspravama o održivoj budućnosti malih gradova i EU politici za povećanje održivog razvoja temeljenog na kulturnoj baštini. Susret je bio prilika za razmjenu primjera dobre prakse i umrežavanje međusobno sličnih malih mjesta s bogatim kulturnim i prirodnim naslijeđem na svojim područjima.

Rab danas oglas

 

U subotu je upriličena i proslava Europske godine kulturne baštine u Baču kojom prigodom je izveden umjetnički program s naglaskom na multikulturalnost nekoliko naroda koji žive u toj dunavskoj regiji.

 


“Rab, kao i predstavnici kvalitetnih rapskih građanskih organizacija u Baču, itekako imaju baštinu kojom se mogu pohvaliti. Čast mi je bila u više navrata predstavljati ovu kvalitetnu grupu ljudi koja vrijedno radi u korist našeg otoka i poboljšanja kvalitete života na njemu. Vjerujem da zajedno možemo realizirati ne samo ovaj već i puno drugih projekata korisnih za našu lokalnu zajednicu.” istaknula je Kristina Ribarić, mag. paed. soc.

 

Osim domaćina iz Općine Bač i predstavnika Grada Raba, bili su tu i hrvatski predstavnici iz Općine Rakovica, zatim predstavnici Općina Čapljina i Stolac iz BiH, Općine Piran iz Slovenije i talijanskih Općina Aquileia i Recanati te Grada Tarcenta.
Nastavak ovog značajnog projekta trebao bi uslijediti 2019. godine u talijanskom gradu Tarcentu, gdje će isti izaslanici imati priliku podijeliti nove primjere dobrih praksi iz svojih lokalnih zajednica.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime