Home Vijesti Od 1. prosinca starta 4. izdanje “Adventa na Rabu” – Doček Nove 2019. uz Doris Dragović!

Od 1. prosinca starta 4. izdanje “Adventa na Rabu” – Doček Nove 2019. uz Doris Dragović!

0
Od 1. prosinca starta 4. izdanje “Adventa na Rabu” – Doček Nove 2019. uz Doris Dragović!

Foto: Foto: Petar Lupić

{gallery}Advent 2018 press{/gallery} 

 

Rab danas oglas

Sve će se naime i ove godine odvijati na poznatim punktovima duž povijesne jezgre grada Raba od parka Dorke, preko ulice Biskupa Draga i Trga Municipium Arba, pa sve do Trga sv. Kristofora koji će, za razliku od proteklih advenata, biti rezerviran za ljubitelje klizanja na ledu, a preseljenjem šatora s klizalištem na Varoš, više će prostora dobiti posjetitelji adventskih kućica i koncerata na Trgu Municipium Arba.

 

Uz doživljaj paljenja adventskih svijeća u bajkovito osvijetljenom parku Dorka, posjetitelji će moći uživati u svakodnevnoj bogatoj blagdanskoj ugostiteljskoj ponudi, „Božićnom sajmu“ i dječjoj „Božićnoj čaroliji“ diljem božićno dekoriranog grada. Klizalište na Trgu sv. Kristofora bit će otvoreno od 1. do 15. prosinca s radnim vremenom od 17 do 21 h, a nakon 15. prosinca ledeni šator svoja će vrata otvarati od 10 do 14 h i od 17 do 21 h.

 

Ovih dana kreće i natječaj za postavljanje 6 adventskih ugostiteljskih kućica, koje su važan segment u  osmišljavanju bogate ponude ića i pića na Trgu Municipium Arba, na kojem će se odvijati glavnina programa.

 

 

Bogat kulturni program i mnoštvo sadržaja za djecu

Ravnateljica POU Rab, Katarina Ribarić, govorila je i o detaljima programa koji će ponajviše obradovati najmlađe. Oni će 5. prosinca, ususret sv. Nikoli, moći u Kinu Rab pogledati kazališnu predstavu “Ključarica – Frankopanov prsten”, u izvedbi Teatra Oz, a 23. prosinca članovi Klizačkog kluba „Medo“ u šatoru na Trgu sv. Kristofora izvest će predstavu na ledu „Neobična ledena čarolija“. Svoj će doprinos bogatom adventskom programu dati i učenici Glazbene škole I. M. Ronjgova – područni odjel Rab tradicionalnim koncertima povodom blagdana sv. Nikole i Božića, baš kao i članovi rapskih klapa i Mješovitog zbora Refuli, a koncertom „Ususret Božiću“ Rabljane će razveseliti i maleni polaznici Dječjeg vrtić Pahuljica. Naravno, za pravi božićni ugođaj u parku Dorka pobrinut će se i Udruga Tunera sa svojim “Živim jaslicama”.

 

Svakodnevno (osim na Božić) od 15. do 31. prosinca na relaciji od sportske dvorane do Nove rive, prijepodne od 9.00 do 12.00 sati i u poslijepodnevnom terminu od 17.00 do19.00 sati, prometovat će i božićno – novogodišnji vlakić.

 

Treba svakako spomenuti i prigodni program obilježavanja dana sv. Nikole kojeg tradicionalno na blagdan sveca zaštitnika djece, pomoraca i putnika, organizira Rapska plovidba d.d. u Gradskoj loži s početkom u 10.00 sati.

 

 

Neno Belan, Željko Bebek i Doris Dragović

U koncertnom dijelu adventskog programa nastupit će i brojna poznata estradna imena, pa će tako rapska publika već  1. prosinca, moći uživati u koncertu Nene Belana, da bi tjedan dana kasnije na adventskoj pozornici zazvonile žice „Gospodara tambura“. Subota, 15. prosinca, rezervirana je za tradicionalni koncert rapskih rock bendova, dok će ljubitelji klapske pjesme na svoje doći 22. prosinca kada će na Trgu Municipium Arba gostovati klapa „Šufit“. Na Badnjak u prijepodnevnim satima, najmlađe će i ove godine razveseliti slijetanje Djeda Božićnjaka padobranca na Novu rivu i uvijek zabavan program uz rapske moto mrazove. Neće izostati niti podjela sadnica maslina parovima vjenčanima u 2018. godini, baš kao ni tradicionalna gastro ponuda ribljih specijaliteta. Za glazbeni dio programa na Badnjak bit će zadužen riječki sastav „Fortunal“, a četiri dana kasnije 29. prosinca na adventsku pozornicu izaći će Željko Bebek.

 

Program na Silvestrovo započet će u 10.00 sati programom u kojem će sudjelovati Limena glazba DVD-a Rab i Folklorno društvo „Rapski tanac“, a uz tradicionalnu gastronomsku ponudu i ove će godine točno u podne, pod nazivom „Tisuću najljepših želja“, na Trgu Municipium Arba biti organiziran dječji doček Nove godine. Posjetitelje će zabavljati grupa Venus sve do dolaska glavne zvijezde večeri, Doris Dragović, koja će pjesmom uvesti Rab u 2019. godinu.

 

Direktorica Ureda TZG Raba Ivana Matušan kazala je kako je program adventa i u službi željenog produljenja turističke sezone, a da je tomu tako potvrđuje i podatak da će u vrijeme adventa na Rabu biti otvorena dva Valamarova, već u potpunosti rasprodana hotela – Padova i Imperial, te Hotel Internacional u gradu.

 

U zaključku konferencije gradonačelnik Nikola Grgurić je na upit novinara odgovorio da su neki od ugovora o nastupu spomenutih poznatih imena naše estrade na rapskom adventu bili potpisani još u ožujku ove godine, te je dodao da čitav projekt “Advent na Rabu”, uz spomenuto produljenje sezone, ima za cilj podići kvalitetu življenja otočana i njihovih gostiju u tom dijelu godine. “Ovo je nakon Fjere još jedno izuzetno vrijedno događanje u rapskom turizmu, životu grada i otoka”, kazao je Grgurić zaključivši na kraju kako su za uspješno odvijanje programa adventa najzaslužniji; Pučko otvoreno učilište Rab, komunalna tvrtka „Dundovo“, TZ Grada Raba, ali i sve ostale rapske udruge i klubovi koji daju svoj doprinos realizaciji programa, te na kraju Grad Rab kao idejni začetnik i glavni financijer čitavog događanja.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime