Home Vijesti Na Rabu osnovan Biciklistički klub „Mag“

Na Rabu osnovan Biciklistički klub „Mag“

0
Na Rabu osnovan Biciklistički klub „Mag“

Foto: Foto: Ivica Hodak

 {gallery}BK Mag{/gallery}

 

Rab danas oglas

Sve nazočne u Vijećnici i uvažene goste, gradonačelnika Raba Nikolu Grgurića i direktoricu Ureda TZG-a Ivanu Matušan, na početku je pozdravila Sara Krišković, članica i, prema odluci Skupštine, likvidator Kluba.

 

Na Skupštini je za prvog predsjednika Biciklističkog kluba “Mag” izabran Zlatko Beg, mjesto potpredsjednika pripalo je Josipu Javoranu, dok će poslove tajnika obavljati Antonio Ivčić.

 

Prisutnima se odmah, s nekoliko riječi, obratio novoizabrani predsjednik BK „Mag“ Zlatko Beg, naglasivši da je sada inicijalni zadatak vodstva i članstva Kluba, okupiti što više članova uz nastojanje da se u Klub učlani što veći broj mladih Rabljana – učenika Osnovne i Srednje škole. Spomenuo je nadalje potrebu pripremanja članova za sudjelovanje na određenim biciklističkim natjecanjima, ali i aktivnosti na širenju i uređenju biciklističkih staza, kao i na potrebu nezaobilazne suradnje s Gradom Rabom, TZ Grada Raba, Policijom i drugim sportskim asocijacijama na otoku.

 

Na zamolbu prvog predsjednika novoosnovanog Biciklističkog kluba “Mag”, okupljenima su se ukratko obratili gradonačelnik Nikola Grgurić i direktorica Ureda TZG-a Ivana Matušan.

 

„Veseli me osnivanje Kluba koji će zasigurno još intenzivnije promovirati otok Rab kao idealnu destinaciju za brojne ljubitelje biciklizma. Ovakav nam je klub na otoku jednostavno bio potreban. Vjerujem da će članovi Biciklističkog kluba „Mag“ u svojim aktivnostima na uređenju biciklističkih trasa, biti slični, primjerice, članovima Planinarskog društva „Kamenjak“, koji su dali svoj veliki doprinos na uređenju planinarskih putova i staza na otoku,” kazao je Grgurić, poželjevši im da djeluju čvrsto i sinergijski te da mlađe što kvalitetnije educiraju o pravilima ponašanja u prometu. Gradonačelnik je na kraju ponudio i svu moguću pomoć Grada u budućem djelovanju Kluba.

 

Nakon gradonačelnika prisutne na Osnivačkoj skupštini pozdravila i direktorica Ureda TZG-a Ivana Matušan, kazavši kako će Turistička zajednica prihvatiti svaku dobru sugestiju i dobar prijedlog koji će im stići iz Biciklističkog kluba „Mag“, spomenuvši pritom i podatak da na otoku postoji 145 kilometara biciklističkih staza, isto toliko pješačkih i oko 20-ak kilometara planinarskih staza. Poželjela im je, kao i gradonačelnik, puno uspjeha u radu, uz garanciju dobre suradnje s TZ Grada Raba.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime