Home Vijesti Prisjećanjem na ratna herojstva obilježen Dan branitelja Domovinskog rata Grada Raba

Prisjećanjem na ratna herojstva obilježen Dan branitelja Domovinskog rata Grada Raba

0
Prisjećanjem na ratna herojstva obilježen Dan branitelja Domovinskog rata Grada Raba

Foto: RabDanas

 

U filmu koji je pobudio veliko zanimanje publike diljem Hrvatske, glavno lice je vukovarska ratna legenda Ivan Anđelić – Doktor, jedan od istinskih ratnih heroja koji se s neviđenim žarom i hrabrošću borio na nekoliko ratišta, a čije su kazivanje prisutni u dvorani s velikom pažnjom popratili, najprije na filmu, a nakon projekcije i „u živo“ s pozornice, nagradivši ga dugotrajnim spontanim aplauzom.

Rab danas oglas

 

Uz glavnog junaka ovog vrijednog dokumentarca, projekciji je nazočio i producent filma Anton Ivanković.

 

Organizaciju ovog vrijednog događaja potpisuje Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Raba.

 

Nakon projekcije dokumentarnog filma „Slike iz života ratnika“, obilježavanje Dana hrvatskih branitelja Domovinskog rata Grada Raba nastavljeno je u prostoru Velike vijećnice Grada Raba, tribinom koju je za rapske branitelje održao Darko Logožar, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Crikvenice.

 

Gospodin Logužar je volonterski aktivan u Udruzi dragovoljaca Domovinskog rata Primorsko-goranske županije i ovom je prilikom članove braniteljskih udruga Raba upoznao s njihovim pravima vezanima uz odredbe novog Zakona o braniteljima.

 

Idućeg jutra, u srijedu 24. listopada, na sam Dan hrvatskih branitelja Domovinskog rata Grada Raba, predstavnici Grada Raba predvođeni gradonačelnikom Nikolom Grgurićem, kao i predsjednici svih braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Raba i Općine Lopar, uz prisutnost njihovih gostiju i prijatelja, branitelja iz Požege i Senja – položili su vijence i zapalili svijeće uz središnji križ na Gradskom groblju, a zatim i uz spomenik palim Rabljanima u Domovinskom ratu u parku „Boškopini“, nakon čega je u rapskoj katedrali služena misa zadušnica za sve poginule i umrle branitelje.

 

Program će biti nastavljen u petak 26. listopada, novom potresnom projekcijom dokumentarnog filma “HOS-ova štafeta smrti”, koji podsjeća na konkretne događaje iz Domovinskog rata koji su se zbivali od 10. do 22. studenog 1991. u minskom polju nedaleko od Marinaca. Film će biti prikazan u Kinu Rab s početkom u 19 sati.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime