Home Vijesti Unatoč snažnom jugu održan 13. Memorijalni kup u podvodnom ribolovu TONSA – STANIČIĆ 2018

Unatoč snažnom jugu održan 13. Memorijalni kup u podvodnom ribolovu TONSA – STANIČIĆ 2018

0
Unatoč snažnom jugu održan 13. Memorijalni kup u podvodnom ribolovu TONSA – STANIČIĆ 2018

Foto: Foto: Ivica Hodak

{gallery}Tonsa Stanicic 2018{/gallery} 

 

Rab danas oglas

Natjecatelji su, u skladu s dogovorenim propozicijama, u akvatoriju između sjevernog dijela otoka Paga, punte Luna, otočića Dolfina i Lagnja te otoka Raba, pronašli svoje pošte i sa uznemirene morske površine krenuli u dubine za ribom. Loviti se moglo do 14 sati, uz obavezu povratka u luku Rab najkasnije do 15 sati na predaju ulova.

 

 

Kasnije, na službenom vaganju ulova, koje je održano u dvorišnom prostoru Lounge bara „Conte Nero“, utvrđeno je da su natjecatelji, unatoč lošem vremenu, ulovili sasvim solidnih 64,7 kilograma, od toga 30 kilograma, uglavnom kvalitetne ribe, dok su 30,7 kilograma težili ulovljeni ugori.

 

Vjerojatno bi ulov bio i bogatiji da vremenske neprilike nisu onemogućile najavljeni dolazak na natjecanje Mate Barešića, aktualnog prvaka Hrvatske i Danijela Gospića, posljednjih godina najtrofejnijeg, višestrukog državnog prvaka.

 

 

Okupljeni na vaganju posebnim su aplauzom pozdravili veterana u ovom sportu, ili kako je to duhovito rekao voditelj vaganja, „umirovljenog“ bivšeg reprezentativca – koji bi po postignutim uspjesima na posljednjih nekoliko natjecanja mogao ponovno konkurirati za državni dres – dr. Borisa Reinića.

 

 

Siniša Kordić-Gružić i Marjan Perčinić najbolji na 13. Memorijalu 

Na 13. Memorijalnom kupu u podvodnom ribolovu, posvećenom uspomeni na dvojicu nesretno stradalih rapskih podvodnih ribolovaca Tomislava Tonsu i Sanjina Staničića, pobjeda je pripala ekipi koju su činili Rabljani Siniša Kordić-Gružić i Marjan Perčinić. Oni su sa svojim ulovom ostvarili pobjedničkih 16.432 boda.

 

Sebastianu Travašu brancin donio novu pušku

Drugo mjesto sa osvojenih 15.252 boda pripalo je paru kojeg su činili Dario Babić i Davor Tomaić, dok se na treće mjesto s osvojenih 10.632 boda plasirao par Marin Javoran – Cico i Sebastian Travaš – Sebo.

Travašu je osim zajedničkog pehara za treće mjesto, pripala i posebna nagrada sponzora, nova puška za podvodni ribolov, za ostvareni naj-ulov, brancina (lubina) teškog 2,656 kg.

 

Ono, najnezahvalnije, četvrto mjesto pripalo je paru Boris ReinićAco Tomić.

 

 

Vijenac za Tomicu i Sanjina prije zarona

I ovogodišnje trinaesto izdanje memorijalnog kupa veoma uspješno organizirali članovi ŠRK „Dolin“ iz Barbata, a natjecanju je i ove godine prethodilo dirljivo prisjećanje na dvojicu rapskih podvodnih ribolovaca. S plovila Postaje pomorske Policije Rab, okruženog gliserima natjecatelja, sin pokojnog Tomislava, Damjan Tonsa, uz zvuke brodskih sirena u more je položio vijence u počast stradalih Tomislava Tonse i Sanjina Staničića.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime