Home Vijesti Iako je orkansko jugo ostavilo traga Rab je ipak prošao bez prevelike štete

Iako je orkansko jugo ostavilo traga Rab je ipak prošao bez prevelike štete

0
Iako je orkansko jugo ostavilo traga Rab je ipak prošao bez prevelike štete

Foto: Foto: DVD Rab

 {gallery}Jugo 2018{/gallery}

 

Rab danas oglas

Najgore su prošli vlasnici nekolicine plovila koja su bila dijelom ili u potpunosti potopljena, no i njih su rapski vatrogasci, uz pomoć svojih kolega ronioca, uspješno izvadili iz mora. Intervenirali su u noći s nedjelje na ponedjeljak na uklanjanju stabala koja su se srušila na prometnicu u Suhoj Punti, čistili rešetke slivnika u poplavljenoj ulici na području Škvera, reagirali na dojavu da je žena s malim djetetom zaglavljena na poplavljenom području, a u Loparu su izvlačili vozilo koje je uslijed bujice sletjelo u kanal. U noći s ponedjeljka na utorak opet su morali uklanjati srušena stabla na prometnici, kao i ona koja su prijetila padom na prolaznike i vozila. U međuvremenu osiguravali su i jedan hitni medicinski let.

 

Posebno vrijedi istaknuti i hrabru posadu trajekta “Četiri zvonika” Rapske plovidbe d.d., koja je, uz divljenje svih koji su morali na otok ili s otoka, po nemogućim uvijetima orkanskog juga održavala vezu između Raba i kopna.

 

Visoka razina mora i ogromni valovi tjerani jugom, potopili su najniže dijelove gradske rive, pa se u noćnim satima i čitav Trg Municipium Arba našao pod morem.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime