logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Srijeda, 31 Listopad 2018 08:26

Iako je orkansko jugo ostavilo traga Rab je ipak prošao bez prevelike štete

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)
Iako je orkansko jugo ostavilo traga Rab je ipak prošao bez prevelike štete Foto: DVD Rab

Kako doznajemo od Milivoja Ličine, zapovjednika Područne vatrogasne zajednice otoka Raba, vatrogasci iz vatrogasnih postrojbi DVD-a Rab i DVD-a Lopar imali su za trajanja nevremena 15-ak intervencija po čitavom otoku, no sve je na sreću prošlo bez ozlijeda i prevelike štete.

 

 

Najgore su prošli vlasnici nekolicine plovila koja su bila dijelom ili u potpunosti potopljena, no i njih su rapski vatrogasci, uz pomoć svojih kolega ronioca, uspješno izvadili iz mora. Intervenirali su u noći s nedjelje na ponedjeljak na uklanjanju stabala koja su se srušila na prometnicu u Suhoj Punti, čistili rešetke slivnika u poplavljenoj ulici na području Škvera, reagirali na dojavu da je žena s malim djetetom zaglavljena na poplavljenom području, a u Loparu su izvlačili vozilo koje je uslijed bujice sletjelo u kanal. U noći s ponedjeljka na utorak opet su morali uklanjati srušena stabla na prometnici, kao i ona koja su prijetila padom na prolaznike i vozila. U međuvremenu osiguravali su i jedan hitni medicinski let.

 

Posebno vrijedi istaknuti i hrabru posadu trajekta "Četiri zvonika" Rapske plovidbe d.d., koja je, uz divljenje svih koji su morali na otok ili s otoka, po nemogućim uvijetima orkanskog juga održavala vezu između Raba i kopna.

 

Visoka razina mora i ogromni valovi tjerani jugom, potopili su najniže dijelove gradske rive, pa se u noćnim satima i čitav Trg Municipium Arba našao pod morem.

Pročitano 1627 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

seakayakcroatia