logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Nedjelja, 02 Prosinac 2018 17:00

Rapska plovidba Vas poziva na tradicionalno obilježavanje najvećeg pomoračkog blagdana Sv. Nikole / (čet.) 6.12.2018.

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Rapska plovidba Vas poziva na tradicionalno obilježavanje najvećeg pomoračkog blagdana Sv. Nikole / (čet.) 6.12.2018. Foto: Hrvoje Hodak

U svojoj bogatoj povijesti, a Rapska plovidba upravo ove godine obilježava 55 godina održavanja trajektne linije otoka sa kopnom, nastavlja se i bogata tradicija oblježavanja najvećeg pomoračkog blagdana, blagdana Sv.Nikole.

 

Program obilježavanja počinje u 9,00 sati, bacanjem vijenca u more s brodice "Maslina", čime se odaje počast svim stradalim pomorcima i brodarcima.

 

Bacanje vijenca u more obavit će dugogodišnji član posada trajekata Rapske plovidbe g. Branko Žigo i ravnatelj Županijske lučke uprave Rab g. Nenad Debelić. a bit će popraćeno zvucma melodije "Put u vječnost" koju će na trubi izvesti g. Ivan Mile Šegota.

 

Poslije polaganja vijenca u more, u crkvici Sv.Nikole održat će se Sveta misa s početkom u 10:00 sati, a nakon mise nastavit će se tradicionalno druženje otočana i njihovih gostiju, odnosno svih ljudi koji vole more i žive od mora.

 

Osim Rapske plovidbe, ŽLU Rab, TZG Rab i drugih organizatora ovogodišnje svečanosti obilježavanja blagdana Sv. Nikole posebno treba istaknuti Sportsko društvo "Dolin" iz Barbata, Sportsko društvo "Tunera" iz Supetarske Drage i Društvo sportske rekreacije "Kampor" koji će za nazočne, zajedno s restoranom "Velum", pripremiti domaće delicije s plodovima mora.

 

Osim pomorcima blagdan Sv. Nikole omiljen je i djeci pa je Rapska plovidba i ove godine dodijelila Dječjem vrtiću "Pahuljica" prigodnu donaciju, te ujedno pomogla, zajedno s ostalima, Pučkom otvorenom učilištu Rab u organizaciji dječje predstave "Ključarica - Frankopanov prsten", u izvedbi Teatra OZ.

 

Kao što je poznato, na zadovoljstvo svih putnika i turista od 5. ožujka 2018. u održavanje trajektne linije Mišnjak – Stinica uključen je novi trajekt Rapske plovidbe "Četiri zvonika", koji se sa svojim posadama već dokazao na orkanskim podvelebitskim burama kao i na jugu koje puše na tom području.

 

Trajekt "Četiri zvonika" je najmlađi, ne samo u floti brodara, nego na našem Jadranu, a četiri trajekta Rapske plovidbe prosječno su stari manje od 10 godina, što je sigurno hvale vrijedan podatak i poticaj brodaru za daljnji razvoj.

 

Sa zadovoljstvom ističemo da su u tijeku radovi u t/p Mišnjak, koji će rezultirati povećanjem kvalitete i sigurnosti povezivanja otoka s kopnom.

 

 

Kao što je uobičajeno nasam  blagdan Sv. Nikole bit će predstavljen i "Red plovidbe" za 2019. godinu na kojem će, između ostalog, biti naznačena da Rab tijekom 2019. godina obilježava 130 godina od početka organiziranog bavljenja turizmom.

 

Koristimo prigodu da vam čestitamo blagdan Sv. Nikole, kao i uputimo lijepe želje za dolazeće Božićne i Novogodišnje blagdane!

 

S poštovanjem, direktor Dragan Andrić, v.r.

Pročitano 1170 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

seakayakcroatia