logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Četvrtak, 10 Rujan 2015 18:16

U Loparu proslavljen blagdan Male Gospe

Autor:
Ocijeni sadržaj
(0 glasa/-ova)
U Loparu proslavljen blagdan Male Gospe Foto: Hrvoje Hodak

Ovogodišnji bogati petodnevni program proslave Dana Općine Lopar i blagdana Male Gospe započeo je u petak, 4. rujna. Uz svečanu sjednicu Općinskog vijeća Općine Lopar, polaganje vijenaca na mjesnu groblju te svete mise u kapeli sv. Nikole na rtu Sorinja, uključivao je i brojne druge kulturne, sportske i zabavne sadržaje poput SPEENING PARADISE turnira u frizbiju, malonogometnog turnira Mala Gospa, izložbe slika B. Isak, koncerta S. Vuca i J. Lenny, defilea motora, moto susreta MK Rab, Eko – etno festa i smotre miha.

Program je završio u utorak, 8. rujna, svečanom proslavom blagdana Male Gospe, koja je, kako to običava, bila popraćena velikom feštom u šatoru „Melak“ te bogatim sajmom na kojemu se za svakoga moglo pronaći ponešto. Tijekom dana, u crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije uz koju se veže loparsko štovanje Male Gospe, održane su svete mise, a u večernjim satima u šatoru je započeo kulturno - umjetnički program u kojem su sudjelovale sve folklorne skupine Kulturno –umjetničkog društva „San Marino“, svirači miha Bruno Škarić i Ivan Blagdan, Loparski pučki pjevači te plesna skupina Športsko-ribolovnog društva „Tunera“. Nakon toga uslijedio je nastup grupe Blitz, a potom i zvijezde večeri Guliana koji je oduševio mnogobrojnu publiku.

Kako to tradicionalno biva, ovogodišnja proslava Male Gospe okupila je u Loparu sve Rabljane, ali i brojne hodočasnike, rodbinu, prijatelje i goste mjesta Lopar.

Izvor: Centar za kulturu Lopar

Pročitano 1507 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

seakayakcroatia