Home Vijesti Dodijeljena priznanja najbolje ocijenjenima u projektima TZ Grada Raba

Dodijeljena priznanja najbolje ocijenjenima u projektima TZ Grada Raba

0
Dodijeljena priznanja najbolje ocijenjenima u projektima TZ Grada Raba

Foto: RabDanas

 

„Naime ove je godine“, kazala je Ivana Matušan u svojem obraćanju, „u prvih 9 mjeseci, na području Grada Raba ostvareno 1 430 676 noćenja, a milijunto noćenje ostvareno je 13. kolovoza, jedan dan ranije nego lani. Do kraja godine planiramo da će taj broj porasti za cca 50 tisuća, pa će u konačnici sezona biti ostvarena s 1% više noćenja nego lani. Što se pak tiče emitivnih tržišta s kojih najviše turista dolazi na Rab, primat i dalje drže Nijemci, slijede ih Austrijanci, zatim Hrvati, pa Talijani, a top 5 zaokružuju Slovenci.“

Rab danas oglas

 

Dok je „Najljepši otočni advent“ u punom jeku, a Rab Novu godinu dočekuje sa čak 4 otvorena hotela, o tim i brojnim drugim pomacima u podizanju razine kvalitete turističke ponude na području Grada Raba kroz ovu, ali i planski tijekom proteklih četiri godine, govorio je i gradonačelnik Raba te predsjednik TZG Raba Nikola Grgurić, koji je među ostalim kazao i to da će Grad Rab uskoro pred gradske vijećnike izaći s Odlukom kojom predlaže da visina paušalnog poreza za iznajmljivače ostane na razini dosadašnjih 300,00 kn.

Grgurić je potom zajedno s direktoricom Ureda TZG Raba Ivanom Matušan, dodijelio priznanja najbolje ocijenjenima u projektima Turističke zajednice Grada Raba.

 

Nagrađeni u akciji “Tajni gost”

U akciji ocjenjivanja kvalitete usluga „Tajni gost 2018“ koju zajednički provode tvrtka Heraklea i Turistička zajednica grada Raba, tajni gost boravio je u gradu Rabu od 25. do 28. srpnja, te od 29. kolovoza do 1. rujna 2018. Pritom je posjećeno 28 lokacija na području grada Raba, a tajni gost, koji je odgovarao profilu redovnog gosta grada Raba, mjerio je kvalitetu usluge u ugostiteljskim objektima, trgovini, u turističkoj zajednici, turističkim agencijama te hotelima. Ukupan rezultat ostvaren tijekom posjeta lokacijama u Turističkoj zajednici Grada Raba u sezoni 2018., iznosi 79,83%, odnosno poštivano je skoro četiri petine zadanih standarda.

 

 

Iako mjesta za napredak još uvijek ima, rezultat u nekim od kategorija bio je izvrstan, pa je tako za postignuti izvanredni nivo usluga u kategoriji restoran priznanje dodijeljeno restoranu „Agatini vrtovi“. Za postignuti iznadprosječni nivo usluga u kategoriji bar priznanje su zavrijedili barovi „Conte Nero“ i „San Antonio club Rab“. Za postignuti izvanredni nivo usluga u kategoriji TIC TA i TZ priznanje je dobila Putnička agencija „Vardarika“, dok je za postignuti izvanredni nivo usluga u kategoriji smještaj priznanje dodijeljeno privatnom iznajmljivaču gospođi Spomenki Pahljina

Za postignut odličan nivo usluga u kategoriji informacija priznanja su dodijeljena kampu „Padova Camping Resor tby Valamar“, hotelu „Valamar Padova Hotel“, Pansionu „Pio“ i Apartmanima „Kaldana“.

 

Dobitnici potvrde “Originalni rapski suvenir”

Uslijedila je i dodijela potvrde „Originalni rapski suvenir“, tzv. ORS markice, proizvođačima koji su se javila na Javni poziv Grada Raba i TZG Raba, a čiji suveniri zadovoljavaju kriterije za dobivanje navedene potvrde na temelju ocjena Komisije za dodjelu potvrde ORS odabrane od TZG Raba.
Rječ je o markici kojom se označava autentičnost suvenira, a sve u cilju promoviranja i prezentiranja otoka Raba na turističkom tržištu u zemlji i inozemstvu.

 

 

Markicu ORS dobili su:

  • OPG Šime Grce za prizvod Kaplak i Morus Alba (džem od murve)
  • Ankica Keko za proizvod „Kuneštrasmokav“
  • OPG Rab Pur za proizvode : Začinska sol“ArbaPur“, Začinska sol „Sol Oliva“ i Mirisni pozdrav s Raba
  • OPG „Lavanda Mare“ za proizvode „Rabski smokvenjak“ i „Stare kupe oslikane rapskim motivom“
  • OPG Anđelko Pahljina za proizvod „Ekstra djevičansko maslinovo ulje „Anima Arba“
  • Nikica Pahljina za proizvod „Med od kadulje“
  • Konoparski obrt „Vilson“ za proizvode“ Pramcobran“( brk), „Bokobran“, „Pandul-ukrasni privjesak“ i „Upletena boca ili demižonka“
  • Ivan Krstinić za proizvod „Lušijanjak sa daskom za pranje robe i peračom“
  • Iva Poljak Kurelić za proizvode: „Podmetač rabskog bora“ i kišobran „Četiri rabska zvonika“ i „Rabska lađa“
  • Domaća radinost Tatjana Loborec za proizvode „Svilene marame i kravate s motivima Raba“

 

Dobitnici oznake “Kvarner family”

Posebnim projektom naziva „Kvarner Family“ koji je nadopuna postojećem sustavu kategorizacije, a kojeg provodi Turistička zajednica Kvarnera u suradnji sa lokalnim Turističkim zajednicama, osnovni je cilj povećati konkurentnost i razinu kvalitete turističke ponude. Komisija koju su činili: direktorica Ureda TZG Rab, informatorica TIC-a TZG Rab Dragana Buza te voditelj marketinga TZG Rab Luka Perčinić, obišla je prijavljene objekte, te donijela svoju odluku. Ovoga puta, oznaka „Kvarner Family“ dodijeljena je iznajmljivačima: Jadranki Perkić, Dariju Perkiću, Sanji Vukelić i Ivu Šubiću, te Krešimiru Šipeku.

 

 

Uz zahvalnost i čestitke nagrađenima, ali i svima onima koji marljivo doprinose daljnjem kvalitativnom rastu rapskog turizma, iz TZG Raba s optimizmom očekuju godinu u kojoj će Rab, nedavno okićen titulom prvog Europskog otoka sporta, ponosno obilježiti 130 godina organiziranog bavljenja turizmom.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime