Home Vijesti Policijska postaja Rab uspješno provela akciju dobrovoljne predaje oružja

Policijska postaja Rab uspješno provela akciju dobrovoljne predaje oružja

0
Policijska postaja Rab uspješno provela akciju dobrovoljne predaje oružja

Foto: RabDanas

 {gallery}Predaja oruzja Policija Rab{/gallery}

 

Rab danas oglas

Načelnik Policijske postaje Rab Stjepan Boban izvijestio je kako su prilikom provođenja akcije građani dobrovoljno predali: 3 ručne bombe, 2 trenutne tromblonske mine, 1 kumulativna tromblonska mina, 21 elektrodetonacijsku kapislu, 1 topničko streljivo cal 20 mm, 1 pištolj M-57 cal. 7,62 mm sa spremnikom, 593 komada raznog pješačkog streljiva i 58 komada lovačkog streljiva (sačma).

 

Nadalje, načelnik napominje da su se prilikom provođenja akcije na info-punktu, osim policijskih službenika Policijske postaje Rab i policijskih službenika protueksplozijske zaštite Policijske uprave Primorsko-goranske, nalazili i predstavnici udruge umirovljenika MUP-a Rab. Načelnik se zahvalio predstavnicima udruge kao i predstavnicima medija koji su podržali ovu akciju.

 

Također, zahvalio se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, a sve druge poziva da slijede njihov primjer te ih podsjeća da se akcija i dalje nastavlja te da mogu bez vremenskog ograničenja dobrovoljno predati oružje i minsko-eksplozivna sredstva. Tom prilikom protiv njih se neće pokretati nikakav prekršajni niti kazneni postupak, a dovoljno je da se obrate Policijskoj postaji Rab na broj 192 ili 051 724 – 092, nakon čega će policijski službenici u civilu doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasna sredstva.

 

Načelnik Boban navodi da je zadovoljan rezultatima provedene akcije, te da su građani predanim oružjem i minsko-eksplozivnim sredstvima zasigurno učinili svoje domove, a i otok Rab sigurnijima.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime