Home Vijesti Poklonstvo novorođenom Spasitelju u prekrasnoj dječjoj izvedbi pred PŠ Banjol

Poklonstvo novorođenom Spasitelju u prekrasnoj dječjoj izvedbi pred PŠ Banjol

0
Poklonstvo novorođenom Spasitelju u prekrasnoj dječjoj izvedbi pred PŠ Banjol

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

Na oduševljenje brojne publike, uz pravu logorsku vatru, žamor pastira, jednog privezanog magarca, ovcu u toru, pod bajkovitim dekorativnim osvjetljenjem, uz živu glazbu i ples anđela s bakljama, malom su se Isusu, kojeg je savršeno “odglumio” mali šestomjesečni Andro, došla pokloniti tri mudraca “s Istoka” prateći betlehemsku zvijezdu repaticu

Rab danas oglas

 

Uprizorenje živih jaslica u Banjolu, s namjerom da to postane lijepa tradicija, inicirala je samozatajna časna Josipa, rapski branitelji pomogli su sagraditi prekrasnu štalicu, stolarski obrt TO napravio je jasle, a roditelji djece potrudili su se oko doista prekrasnih kostima i scenografije. Dundovo d.o.o. je sve to dodatno ukrasilo rasvjetom, učenica glazbene škole Tea Kapetanović odsvirala je svoju dionicu na klarinetu, Damir Ćopić pratio je učenike na gitari, a Zdravko Ribarić Pavica pobrinuo se za tehniku. Magarac “Čarli” gospodina Dumičića već je dobro naučio svoju ulogu glumeći u Tunerinim “živim jaslama”, a ovčicu je za ovu prigodu posudila obitelj Balen. Treba svakako spomenuti i to da su podršku djeci svojim dolaskom na uprizorenje dali i veseli “Moto Mrazovi”, članovi Arba Ridersa, a po završetku uprizorenja u prostoru Škole uslijedila je mala prigodna zakuska, za koju su hranu i piće zajednički osigurali roditelji vrtićke i školske djece te Mjesni odbor Banjol.

 

S uvjerenjem da će “Žive dječje jaslice” od sada postati tradicija kraj obnovljene banjolske škole, u kojoj je od ove godine, osobito dolaskom vrtićkog odjeljenja, postalo i puno življe, čestitamo svim sudionicima uprizorenja na iskazanom zajedništvu, a ponajviše djeci, učiteljicama i odgajateljicama na prekrasnom doživljaju kojeg su nam priuštili. (H.H.)

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime