logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Srijeda, 16 Rujan 2015 09:26

Nakon duljeg vremena u rapskom Domu zdravlja uspješno obavljen porod mlade gošće iz Njemačke

Autor:
Ocijeni sadržaj
(8 glasa/-ova)

Iako je pozvani helikopter s dežurnim liječničkom hitne medicinske pomoći doletio do Raba u najkraćem mogućem roku, zbog jakih i učestalih trudova mladu je Njemicu Janine Scherg (rođ. 1989.), u prostoru hitne pomoći, uspješno porodio rapski ginekolog dr. Boris Bačić uz svesrdnu pomoć i stručnu asistenciju medicinske sestre i dežurne doktorice rapskog tima Županijske ustanove za hitnu pomoć. Porodu je prisustvovala i helikopterom pristigla medicinska ekipa.

Gospođa, kojoj je ovo drugo dijete, danas je oko 9,20 h rodila zdravu mušku bebu, tešku 3,25 kilograma, rekao nam je doktor Bačić, dodavši da je rodilja službeni termin poroda imala predviđen za 4 dana – 20. rujna.

Nakon uspješnog poroda rodilja je, zajedno sa svojom bebom, prevezena u KBC Rijeka kako bi naredna dva dana provela pod stručnim nadzorom riječkih medicinara, obavijestio nas je dr. Boris Bačić.

Eto, beba iz Njemačke nije mogla više čekati pa će pod mjesto rođenja imati upisano Rab - Kroatien. I po onoj staroj - sve je dobro kad se dobro svrši, ostaje nam samo da čestitamo mami i tati na prinovi, te naravno dr. Bačiću na uspješno obavljenom porodu, a bebi koja je u život startala s otoka Raba želimo da se već dogodine s roditeljima ponovno vrati na svoj rodni otok!

Pročitano 5246 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

seakayakcroatia