logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Srijeda, 13 Veljača 2019 07:26

DUNDOVO d.o.o. - U tijeku je podjela čipiranih individualnih spremnika za prikupljanje miješanog komunalnog otpada

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
DUNDOVO d.o.o. - U tijeku je podjela čipiranih individualnih spremnika za prikupljanje miješanog komunalnog otpada Izvor: Dundovo d.o.o.

Dundovo d.o.o. je od 28. siječnja 2019. godine započelo s podjelom čipiranih individualnih spremnika za prikupljanje miješanog komunalnog otpada, u daljnjem tekstu MKO. Podjela spremnika vrši se u prostoru garaže društva na adresi Palit 77 „Suha marina“, svakoga dana osim nedjelje u terminu 08,00 do 13,00 sati.

 

Nakon obrade zaprimljenih Izjava o načinu korištenja javne usluge u Dundovu d.o.o. su započeli s individualizacijom sustava prikupljanja otpada podjelom pojedinačnih spremnika za MKO. Uvjet za preuzimanje spremnika je prethodna dostava ispunjene Izjave o načinu korištenja javne usluge i evidentiranje korisnika u bazi korisnika. Ukoliko to još niste napravili, a htjeli biste, iz Dundova d.o.o. poručuju da Izjavu predate pri preuzimanju spremnika. Spremnik može preuzeti osobno korisnik usluge ili druga osoba uz predočenje osobne iskaznice korisnika usluge.

 

U Dundovu d.o.o. imaju namjeru u što kraćem vremenu podijeliti pojedinačne posude svakom korisniku, a paralelno s time i zajedničke spremnike za korisnike u stambenim zgradama.

Za stanovnike starogradske jezgre, PC Mali Palit, područja oko vrtića Pahuljica i stambenih zgrada iza PC Mali Palit, predviđena je ugradnja polupodzemnih spremnika s otpadomjerom. Korisnici usluge s ovih područja nakon ugradnje spremnika preuzet će indetifikacijske kartice ili mogu preuzeti individualni spremnik.

 

Nakon roka predviđenog za podjelu spremnika dosadašnji spremnici za MKO na javnim površinama bit će povučeni iz upotrebe. Uvođenjem individualiziranog prikupljanja otpada Dundovo d.o.o. preuzimat će samo MKO koji je odložen u novom čipiranom spremniku.

 

Izuzetno je bitno da kategorija korisnika „iznajmljivači“ zaduže spremnik adekvatnog volumena sukladno broju ležajeva koje iznajmljuju, kako bi za otpad koji proizvedu njihovi gosti tijekom ljetne sezone osigurali dovoljnu zapreminu.

 

Nakon uvođenja digitalne evidencije broja pražnjenja spremnika, korisnici će sami odlučivati kada će spremnike iznositi na pražnjenje u skladu sa rasporedom odvoza. Ovim svaki korisnik usluge uz selektiranje otpada neposredno utječe na visinu računa u dijelu cijene koji se odnosi na varijabilni dio, odnosno količinu predanog miješanog komunalnog otpada.

Pročitano 1213 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

seakayakcroatia