logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Petak, 22 Veljača 2019 09:42

Učenica Klara Miš od veleposlanika Češke primila nagradu za fotografiju "Kišni prozor" u sklopu manifestacije "Lidice 2018"

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Učenica Klara Miš od veleposlanika Češke primila nagradu za fotografiju "Kišni prozor" u sklopu manifestacije "Lidice 2018" Izvor: Dom učenika Sušak

Pred kraj prošle godine u Hrvatskom školskom muzeju u Zagrebu održana je svečana dodjela medalja, diploma i priznanja nagrađenim učenicima i mentorima na 46. međunarodnoj izložbi dječjeg likovnog stvaralaštva "Lidice 2018." kojoj su nazočili veleposlanik Republike Češke u Hrvatskoj, Njegova Ekselencija gospodin Vladimír Zavázal i gospođa Kristýna Váňová Lajková te ravnateljica Hrvatskog školskog muzeja, a mi s ponosom možemo reći da je nagradu za fotografiju „Kišni prozor“ pod mentorstvom Jelene Cetinje Vukelić, mag. art., primila i naša Rabljanka Klara Miš koja pohađa Školu za primjenjenu umjetnost u Rijeci. 

 

 

Ova se manifestacija organizira u znak sjećanja na djecu iz češkog sela Lidice koju su njemački nacisti ubili 1942. godine te na svu ostalu djecu stradalu u ratovima. Na izložbi su sudjelovali učenici iz 75 zemalja (oko 30000 djece) sa 6 različitih kontinenata, pa možemo reći da je riječ o jednoj od najvećih i najznačajnijih manifestacija dječjeg stvaralaštva u svijetu. Nagrade učenici Klari Miš i njezinoj mentorici uručio je veleposlanik Republike Češke.

 

 

Klarini radovi i na izložbi Love art u Galeriji Juraj Klović

Također treba reći da je od 4. do 13. veljače 2019. u Galeriji Juraj Klović u Rijeci bila otvorena izložba Love art koja je ostvarena u suradnji Doma učenika Sušak, mentorice Jelene Cetinja Vukelić i Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka. Na izložbi su bile predstavljene čak četiri fotografije Klare Miš, među kojima je bila i nagrađena fotografija "Kišni prozor". Edukativni koncept Love art pokrenut je s idejom osmišljavanja kvalitetnog provođenja vremena učenika srednjoškolskog uzrasta, a cilj izložbe je promicanje vizualne kulture i likovnog izražavanja, razvoj svijesti i osjetljivosti, kritičkog razmišljanja, kao i prezentacija vlastitih ostvarenja, likovnih radova Doma učenika Sušak. Voditelj programa je profesionalna likovna umjetnica Jelena Cetinja Vukelić.

 

Sretno Klari u budućem školovanju i radu, i naravno, veselimo se novoj izložbi!

Pročitano 2168 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1