Home Vijesti Učenica Klara Miš od veleposlanika Češke primila nagradu za fotografiju “Kišni prozor” u sklopu manifestacije “Lidice 2018”

Učenica Klara Miš od veleposlanika Češke primila nagradu za fotografiju “Kišni prozor” u sklopu manifestacije “Lidice 2018”

0
Učenica Klara Miš od veleposlanika Češke primila nagradu za fotografiju “Kišni prozor” u sklopu manifestacije “Lidice 2018”

Foto: Izvor: Dom učenika Sušak

 {gallery}Klara Lidice 2018{/gallery}

 

Rab danas oglas

Ova se manifestacija organizira u znak sjećanja na djecu iz češkog sela Lidice koju su njemački nacisti ubili 1942. godine te na svu ostalu djecu stradalu u ratovima. Na izložbi su sudjelovali učenici iz 75 zemalja (oko 30000 djece) sa 6 različitih kontinenata, pa možemo reći da je riječ o jednoj od najvećih i najznačajnijih manifestacija dječjeg stvaralaštva u svijetu. Nagrade učenici Klari Miš i njezinoj mentorici uručio je veleposlanik Republike Češke.

 

 

Klarini radovi i na izložbi Love art u Galeriji Juraj Klović

Također treba reći da je od 4. do 13. veljače 2019. u Galeriji Juraj Klović u Rijeci bila otvorena izložba Love art koja je ostvarena u suradnji Doma učenika Sušak, mentorice Jelene Cetinja Vukelić i Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka. Na izložbi su bile predstavljene čak četiri fotografije Klare Miš, među kojima je bila i nagrađena fotografija “Kišni prozor”. Edukativni koncept Love art pokrenut je s idejom osmišljavanja kvalitetnog provođenja vremena učenika srednjoškolskog uzrasta, a cilj izložbe je promicanje vizualne kulture i likovnog izražavanja, razvoj svijesti i osjetljivosti, kritičkog razmišljanja, kao i prezentacija vlastitih ostvarenja, likovnih radova Doma učenika Sušak. Voditelj programa je profesionalna likovna umjetnica Jelena Cetinja Vukelić.

 

Sretno Klari u budućem školovanju i radu, i naravno, veselimo se novoj izložbi!

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime