logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Ponedjeljak, 04 Ožujak 2019 09:15

Na putu do duhovnog ozdravljenja i zajedništva branitelja i svih ljudi dobre volje

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

U sklopu programa psiho-socijalne potpore te priprave za korizmenu duhovnu obnovu hrvatskih branitelja, kao i obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, u subotu 2. ožujka, na Rabu je u organizaciji UVDR - RAB i Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije po prvi puta, održana DUHOVNA OBNOVA za branitelje i njihove obitelji, koja je bila otvorena i za sve ostale vjernike.

 

Voditelj ove duhovne obnove koja se odvijala pod geslom "Ne živi čovjek samo o kruhu, nego o svakoj riječi koja izlazi iz Božjih usta", bio je vlč. Vjekoslav Uvalić, trajni đakon i dušebrižnik htvatskih branitelja, a misu je predvodio župnik rapske nadžupe Uznesenja BD Marije, mons. Mladen Mrakovčić

 

Dvosatnom programu subotnje duhovne obnove koji je započeo u 17 sati u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije (rapska eks-katedrala), prisustvovalo je 50-ak vjernika, uglavnom branitelja (njih 18) i članova braniteljskih obitelji, a nakon duhovne obnove, druženje branitelja s đakonom i svećenicima, uz domjenak, pjesmu i prigodnu razmjenu poklona, nastavljeno je u prostoriji Doma hrvatskih branitelja, gdje im se pridružio i zamjenik gradonačelnika Raba Denis Deželjin.

 

I ovom prigodom iskazana je potreba za češćim organiziranjem sličnih susreta, koji se temelje na duhovnoj obnovi i pomoću kojih ispružena ruka Crkve hrvatskim braniteljima pruža silno potreban duhovni aspekt potpore u svladavanju teških životnih trenutaka.

 

U ime organizatora, predsjednik Udruge veterana Domovinskog rata Rab, Duško Matušan - Čobi, zahvalio je svim župnicima otoka Raba, posebno vlč. Mrakovčiću i dragom gostu vlč. Uvaliću, što su Crkvu još jednom učinili mjestom duhovnog ozdravljenja i zajedništva branitelja. Matušan je na podršci u realizaciji programa duhovne obnove zahvalio i Turističkoj zajednici Grada Raba, članicama SRK Tunere, kao i turističkom vodiču gospodinu Branku Peršiću koji je u podužoj šetnji gradom vlč. Vjekoslava Uvalića upoznao s bogatom poviješću i kulturnim znamenitostima grada Raba. 

Pročitano 1719 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1