logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Četvrtak, 07 Ožujak 2019 10:47

Mandolinistički trijumf Rabljana na 57. regionalnom natjecanju u Požegi

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)
Mandolinistički trijumf Rabljana na 57. regionalnom natjecanju u Požegi Izvor: GŠ I. M. Ronjgov PO Rab

Pod mentorstvom prof. Nataše Balyk i uz klavirsku korepeticiju prof. Julije Dumić, mlade rapske mandolinistice, učenice od 4. do 6. razreda Osnovne glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova PO Rab, nastupile su na 57. regionalnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u Požegi i tamo ostvarile fantastične rezultate.

 

 

Veliki uspjeh sve poznatije „rapske“ mandolinističke škole, dodatno su pojačali i rapski srednjoškolci koji su svoje glazbeno obrazovanje nastavili u Rijeci, također pod mentorstvom prof. Nataše Balyk.

 

U disciplini mandoline na natjecanju u Požegi nastupilo je 5 rapskih učenica iz osnovne glazbene škole, i sve su ostvarile zapažen uspjeh.

 

Prva mjesta u II. kategoriji osvojile su Nena Matušan, 5. razred, s prikupljena 93,25 boda i Isabella Dumić, 4. razred (91,25).

 

U III. kategoriji, koja je bila najbrojnija, u izrazito teškoj konkurenciji, Marija Ivić, 6. razred, osvaja I. mjesto i to s najviše prikupljenih bodova (92,75), dok je u istoj kategoriji Amelie Beg Grubišić, 6. razred, osvojila također izvrsno II. mjesto s prikupljenih 88,25 bodova.

 

Prvo je mjesto, natječući se u IV. kategoriji s konkurentima iz srednje škole, osvojila je i Zara Paparić, 6. razred, prikupivši 92,25 bodova.

 

Ovaj veliki uspjeh Rabljana u Požegi dodatno su pojačali i rapski polaznici Srednje glazbene škole I. M. Ronjgova u Rijeci - Lara Baranašić, Hana Klančnik i Rene Borić koji su, uz korepeticiju prof. Sandre Klen, također briljirali osvojivši prva mjesta u svojim kategorijama.

 

Svi učenici koji su osvojili prva mjesta prošli su na državno natjecanje koje će se održati početkom travnja, a već 9. ožujka, rapski će odjel Glazbene škole I. M. Ronjgov, u Dubrovniku za klavirom predstavljati Petra Macolić, učenica 5. razreda.

 

Velike čestitke i pohvale ovim mladim rapskim glazbenicima na golemom odricanju i radu koji očito donosi plodove, uz želju da isti uspjeh ponove i na državnom natjecanju. Posebne čestitke upućujemo i prof. Nataši Balyk, bez koje ovaj rapski mandolinistički bum ne bi bio moguć.

Pročitano 1830 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1