logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Subota, 09 Ožujak 2019 14:41

Učenici u sklopu školskog projekta "Kulturni turizam Raba" posjetili Etno-muzej Komin u Barbatu

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Učenici u sklopu školskog projekta "Kulturni turizam Raba" posjetili Etno-muzej Komin u Barbatu Foto: Elvis Grce i Hrvoje Hodak

Više od 60 učenika nižih razreda B-smjene OŠ Ivana Rabljanina Rab, jučer je, skupa sa svojim učiteljicama, u sklopu provedbe školskog projekta "Kulturni turizam Raba", posjetilo Etno-muzej Komin u Barbatu.

 

Lijepo dočekani od svojih domaćina, članova Udruge Komin, učenici su krenuli u obilazak zanimljivog postava barbatske etnografske zbirke, kroz koji ih je proveo rapski čakavski pjesnik Željko Peran, vrsni poznavatelj tradicijske baštine otoka Raba.

 

Govoreći o značenju i nekadašnjoj uporabnoj vrijednosti pojedinih izloženih predmeta kao i o njihovom pomalo zaboravljenom dijalektalnom nazivlju, Peran je rapske učenike na trenutak vratio u vrijeme života njihovih predaka. 

 

Članice Udruge Komin učenike su zatim počastile prigodno pripremeljenim keksima i kolačima, a svaka je učiteljica dobila i ružu povodom Dana žena.

 

Obogaćeni novim spoznajama o vlastitom zavičaju i zahvalni svojim domaćinima na poučnom iskustvu, učenici su nastavili rad na svojem projektu sa željom da što više Rabljana i gostiju otoka Raba obiđe ovo edukativno mjesto koje spašava prošlost od zaborava.

Pročitano 1948 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1