logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Ponedjeljak, 11 Ožujak 2019 19:25

Vatrogasci DVD-a Rab ugasili požar u Kamporu koji se nošen burom približio i kućama i šumi Dundo

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Kako doznajemo od zapovjednika Područne vatrogasne zajednice otoka Raba Milivoja Ličine, vatrogasci DVD-a Rab su dojavu o požaru u mjestu Kampor zaprimili oko 17,14h, nakon čega je njih 30, sa šest vatrogasnih vozila, u najkraćem mogućem roku krenulo u akciju gašenja zahvaćenog područja.

Video sadržaj

 

Vatra se u jednom trenutku približila kućama, a prijetila je i da se proširi na šumu Dundo, što je, s obzirom na jačanje bure, moglo imati po Rab katastrofalne posljedice.

 

Po onome što smo uspjeli doznati od zapovjednika Ličine, nakon što je požar saniran, opožareno je oko 6.000 m2, a vatrogasci su najprije sanirali područje u neposrednoj blizini stambenih objekata.

 

- Zahvaćen je krov jedne barake, a do najveće štete je došlo nad poljoprivrednim kulturama, no u ovome je trenutku teško utvrditi razmjere nastale štete. Na sreću, ozlijeđenih osoba nije bilo, a uglavnom su stradale voćke - izjavio je zapovjednik rabskih vatrogasaca, Milivoj Ličina.

 

I ovaj je požar ugašen promptnom reakcijom rapskih vatrogasaca, a razlog zbog kojeg je do njega uopće došlo još nije poznat. Hvala vam momci!

Pročitano 2971 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

seakayakcroatia