logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Utorak, 12 Ožujak 2019 21:54

Podijeljeni Ugovori o sufinanciranju korisnika iz Programa javnih potreba Općine Lopar u 2019. godini

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Podijeljeni Ugovori o sufinanciranju korisnika iz Programa javnih potreba Općine Lopar u 2019. godini Foto: Hrvoje Hodak

U srijedu, 12. ožujka 2019. godine u Vijećnici Općine Lopar upriličeno je potpisivanje i podjela Ugovora o sufinanciranju onih korisnika koji su se pravovremeno i s potpunom dokumentacijom javili na Programe javnih potreba Općine Lopar u 2019. godine.

 

 

Samom činu podjele ugovora prethodila je Odluka Općinskog vijeća od dana 30. studenog 2018. godine (SN PGŽ 39/18) o prihvaćanju Programa javnih potreba u kulturi, prosvjeti, predškolskom odgoju, socijalnoj skrbi i zdravstvenoj zaštiti, te sportu za 2019. godinu.

 

Nakon što su korisnici, shodno čl. 15. Pravilnika o izvještavanju u neprofitnom računovodstvu i registru neprofitnih organizacija (NN 31/15), u roku od 60 dana od istekla poslovne godine dostavili PROR-POT obrazac davateljima financijskih sredstava iz javnih izvora kojim izvještavaju o potrošnji proračunskih sredstava, stekli su se uvjeti za potpisivanje i dodjelu Ugovora o sufinanciranju.

 

Izdvojena sredstva za Udruge iznose 431.500,00 HRK, za obrazovanje 106.000,00 HRK, za zdravstvo 97.800,00 HRK, te za Gradsko društvo Crvenog križa 36.000,00 HRK.

 

Načelnik Općine Lopar Josip Borić i njegov zamjenik Dominik Paparić svečano su uručili potpisane ugovore nazočnim predstavnicima udruga s područja Općine Lopar i Grada Raba. U svojem kratkom obraćanju načelnik Borić istaknuo je važnost udruga civilnog društva u oblikovanju društvenog života Općine, ali i cijelog otoka Raba, te je dodao: „Brojni članovi udruga nalaze se u obje jedinice lokalne samouprave i nama je drago što u proračunu, u skladu s prijavljenim programima, participiraju udruge s čitavog otoka Raba. Općina Lopar izdvaja velika sredstva za javne potrebe kao i dodatne programe u školi, zdravstvu te DVD-u Lopar. Veseli nas velik broj predloženih programa u 2019. godini i nadamo se uspješnoj realizaciji istih“, zaključio je Borić.

 

Predsjednik Karate kluba Rab-Enpi, prof. Zdravko Naletina se na kraju ovog susreta, u ime svih predstavnika udruga, zahvalio načelniku na pruženoj potpori u radu i poželio što skori završetak sportske dvorane u Loparu kako bi brojni sportaši na otoku dobili još bolje uvjete za bavljenje sportom.

Pročitano 1165 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

seakayakcroatia