Home Vijesti Uz cestu na nepropisan način odložene velike količine otpada

Uz cestu na nepropisan način odložene velike količine otpada

0
Uz cestu na nepropisan način odložene velike količine otpada

Foto: Izvor: Dundovo d.o.o.

 

Unatoč sustavnim najavama o početku funkcioniranja novog sustava prikupljanja otpada i upozorenjima o uklanjanju dosadašnjih spremnika, uz cestu duž prijašnjih lokacija spremnika na nepropisan su način odložene velike količine otpada.

Rab danas oglas

 

Gospodarenje otpadom prioritetno je pitanje zaštite okoliša i bitna sastavnica modernog društva za čije je funkcioniranje nužno pridržavanje donesenih propisa za navedenu problematiku. Od strane svih korisnika očekuje se da doprinose smanjivanju količine MKO na način da se odvajanjem i odgovornim ophođenjem prema otpadu kontrolira količina namijenjena odvozu, što ujedno utječe i na cijenu mjesečnog plaćanja.

 

Primjena ugovornih kazni

U slučaju neodgovornog odnosa prema otpadu, od strane Grada Raba propisana je ugovorna kazna. Neki od slučajeva kod kojih će se primjenjivati kazna jesu odlaganje MKO-a u spremnike koji nisu predviđeni za tu namjenu ili izvan istih, odlaganje glomaznog i problematičnog otpada na javne površine i na mjesta koja nisu predviđena za tu namjenu, nerazvrstavanje otpada, odnosno njegovo nepravilno odvajanje. Sve mjere ugovorne kazne nalaze se u Odluci Grada Raba o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada.

 

Kažnjavanje i sankcije nisu u interesu nijednog sudionika novog sustava gospodarenja otpadom Grada Raba stoga se svi korisnici mole za suradnju, na obostrano zadovoljstvo i dobrobit cijelog otoka, posebno uzimajući u obzir nadolazeću turističku sezonu.

 

Samo čisti otok je sretan otok!

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime