logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Subota, 06 Travanj 2019 18:04

200 sudionika čistilo obalu i podmorje Lopara u ovogodišnjoj akciji "Neka škoji budu bolji"

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)
200 sudionika čistilo obalu i podmorje Lopara u ovogodišnjoj akciji "Neka škoji budu bolji" Foto: TZO Lopar

Danas je u Loparu održana više nego uspjela tradicionalna edukativno-ekološka akciju čišćenja obale i podmorja "NEKA ŠKOLJI BUDU BOLJI 2019" u koju se uključilo više od 200 sudionika.

 

Ova hvale vrijedna akcija održava se u sklopu programa obilježavanja Dana planeta Zemlje u organizaciji TZO Lopar, CZK Lopar i KTD Lopar Vrutak d.o.o., a pod pokroviteljstvom Općine Lopar, Imperiala d.d. i Kaline d.o.o.

 

U akciji su sudjelovale sve udruge s područja Općine Lopar, UVDR, DVD, KUD, ŠRD, DŠR Forza, lovci, ovčari, ŽK Užanca, MK Rab, PD Kamenjak, KPA Amfora, Udruga iznajmljivača, kao i nositelji koncesijskih odobrenja i korisnici javnih površina, bili su tu i ronioci RK AdriaticCro iz Zagreba, a pridružili su se i prijatelji iz PD KAMENJAK iz Rijeke. Čistile su se plaže, uvale i pristupi plažama na području Lopara, Golog otoka i Svetog Grgura.

 

Akcija je počela u 8:30 h i završila u 13:00 h, kada je za sve je sudionike organiziran prigodni domjenak i druženje uz dodjelu zahvalnica.

 

Količina prikupljenog otpada svake godine sve manja

Evo što nam je o današnjoj akciji kazao direktor ureda TZO Lopar, Marin Mušćo:

- Sve nas može veseliti podatak da je svake godine količina prikupljenog otpada sve manja, što zapravo znači da je edukativni dio akcije polučio pozitivne rezultate, tj. da je ekološka svijest na sve višem nivou! Na ovaj način zajedničkim snagama dajemo doprinos pripremi destinacije za prihvat prvih turista, jer Autokamp otvara svoja vrata 15. travnja , a već u četvrtak 11. travnja kroz Lopar će proći i biciklistička utrka MTB 4 Islands. U ime organizatora zahvaljujem se svima na sudjelovanju. Preostaju još pojedinačne akcije pojedinih udruga, nakon čega još jedna turistička sezona, nadam se uspješna, može početi, zaključio je Mušćo.

Pročitano 1601 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

seakayakcroatia