Home Vijesti 200 sudionika čistilo obalu i podmorje Lopara u ovogodišnjoj akciji “Neka škoji budu bolji”

200 sudionika čistilo obalu i podmorje Lopara u ovogodišnjoj akciji “Neka škoji budu bolji”

0
200 sudionika čistilo obalu i podmorje Lopara u ovogodišnjoj akciji “Neka škoji budu bolji”

Foto: Foto: TZO Lopar

 

Ova hvale vrijedna akcija održava se u sklopu programa obilježavanja Dana planeta Zemlje u organizaciji TZO Lopar, CZK Lopar i KTD Lopar Vrutak d.o.o., a pod pokroviteljstvom Općine Lopar, Imperiala d.d. i Kaline d.o.o.

Rab danas oglas

 

U akciji su sudjelovale sve udruge s područja Općine Lopar, UVDR, DVD, KUD, ŠRD, DŠR Forza, lovci, ovčari, ŽK Užanca, MK Rab, PD Kamenjak, KPA Amfora, Udruga iznajmljivača, kao i nositelji koncesijskih odobrenja i korisnici javnih površina, bili su tu i ronioci RK AdriaticCro iz Zagreba, a pridružili su se i prijatelji iz PD KAMENJAK iz Rijeke. Čistile su se plaže, uvale i pristupi plažama na području Lopara, Golog otoka i Svetog Grgura.

 

Akcija je počela u 8:30 h i završila u 13:00 h, kada je za sve je sudionike organiziran prigodni domjenak i druženje uz dodjelu zahvalnica.

 

Količina prikupljenog otpada svake godine sve manja

Evo što nam je o današnjoj akciji kazao direktor ureda TZO Lopar, Marin Mušćo:

Sve nas može veseliti podatak da je svake godine količina prikupljenog otpada sve manja, što zapravo znači da je edukativni dio akcije polučio pozitivne rezultate, tj. da je ekološka svijest na sve višem nivou! Na ovaj način zajedničkim snagama dajemo doprinos pripremi destinacije za prihvat prvih turista, jer Autokamp otvara svoja vrata 15. travnja , a već u četvrtak 11. travnja kroz Lopar će proći i biciklistička utrka MTB 4 Islands. U ime organizatora zahvaljujem se svima na sudjelovanju. Preostaju još pojedinačne akcije pojedinih udruga, nakon čega još jedna turistička sezona, nadam se uspješna, može početi, zaključio je Mušćo.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime