Home Vijesti Unatoč kiši i blatu uspješno okončana rapska etapa Mitas 4 Islands MTB utrke

Unatoč kiši i blatu uspješno okončana rapska etapa Mitas 4 Islands MTB utrke

0
Unatoč kiši i blatu uspješno okončana rapska etapa Mitas 4 Islands MTB utrke

Foto: Foto: facebook.com/4Islands.com & Hrvoje Hodak

 

Riječ je o etapnoj brdsko biciklističkoj utrci koja se vozi isključivo u timovima od po dva vozača, tijekom koje će natjecatelji u 4 dana proći oko 270 km i popeti se ukupno oko 5.000 metara te posjetiti najljepše lokacije na otoku Krku, Rabu, Cresu i Lošinju.

Rab danas oglas

 

Iako je rapska etapa prilično brza i ne toliko tehnički zahtjevna, kiša koja je dan prije dobrano natopila različite tipove terena po kojima je trasirana živopisna MTB utrka po otoku Rabu, učinila je čitavu dionicu zahtjevnijom, opasnijom i izazovnijom.

 

Mi smo svojim fotoaparatom zabilježili atraktivan start utrke s trajekta u loparskoj luci, dok je izvrsna multimedijalna logistika ove velike i dobro organizirane utrke, opremljena fotoaparatima i dronovima, uhvatila vrhunske kadrove biciklista na nama nepristupačnim dionicama.

 

Cilj rapske etape 4 Islands MTB utrke, nakon prevaljenih 65 km po krškom krajobrazu Kamenjaka, brdovitim predjelima Supetarske Drage i Mundanija, šumskim i obalnim pejzažima Kalifronta i Kampora, bio je ponovno u Loparu, no ovoga puta na svjetski poznatoj Rajskoj plaži, gdje je upriličeno i svečano proglašenje pobjednika. 

 

Suorganizatori ove u svjetskim razmjerima doista velike etapne brdsko biciklističke utrke, Valamar Riviera te Turističke zajednice Grada Raba i Općine Lopar, osigurali su prigodne poklone za pobjedničke timove rapske etape, koji su im svečano uručeni na Rajskoj plaži.

 

Nakon uspješno svladane rapske dionice natjecatelji su se zaputili prema 3. etapi utrke koja će se odvijati na Cresu, na 75 km dugoj dionici od Meraga do Osora.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime