logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Srijeda, 17 Travanj 2019 12:31

Počela 3. RAPSKA FEŠTA OD ROŽIC - Sajam cvijeća na Varošu

Napisao/la Hrvoje Hodak
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

U srijedu 17. svibnja, na Trgu sv. Kristofora, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Rab i TZ Grada Raba, suport i suorganizaciju Korana ART-a i Udruge InphoS iz Ičića, a pod pokroviteljstvom Grada Raba, započela je 3. FEŠTA OD ROŽIC - sajam cvijeća i domaćih proizvoda u gradu Rabu.

 

Na malenoj svečanosti otvaranja, uz pratnju poznatog rapskog svirača na mih Anđelka Brne, nastupili su uvijek rado viđeni plesači dječje sekcija Folklornog društva "Rapski tanac", a nakon njih s pozornice na Varošu veselo su zapjevali i maleni polaznici Dječjeg vrtića Pahuljica.

 

Rapska „Fešta od rožic“ ove se godine održava od 17. – 20. travnja, a njome ujedno započinje i manifestacija “Uskrs na Rabu”, u sklopu koje će na sam Uskrs, u suradnji s Imperial Rivierom, na Trgu Municipium Arba, po završetku mise u crkvi UBD Marije, biti organiziran uskršnji doručak s fritajom iz velike tave i uz zabavni glazbeni program na kojem će nastupiti Joso Butorac.

 

Na ovome se sajmu predstavljaju proizvođači iz cijele Hrvatske s bogatim cvijetno-izložbenim prodajnim asortimanom ukrasnog bilja, agruma, začinskog - mediteranskog bilja, trajnica i sukulenata, a posjetitelji će moći pronaći i domaće proizvode na bazi mesa, meda, ljekovitog bilja, sira, ribe kao i uporabne predmete od drva i šiblja, a ovogodišnju ponudu dodatno obogaćuju i proizvodi rapskih OPG- ova, okupljenih oko Udruge “Mocira”.

 

Osim sajmenog dijela „Fešte od rožic“, organizatori su kreativni dio programa namijenili i najmlađima, pa je tako za prvi dan, uz već spomenuto svečano otvaranje, u terminu od 17,00–18,00 sati, organizirana likovna radionica s umjetnikom Vedranom Ružićem i glumcima Teatra Oz. U četvrtak od 14,00 sati Srđana Jeftić iz Masterchefa održat će malu kuharsku radionicu za djecu, tematskog naziva „Cvijeće na tanjuru“, a odmah u nastavku, u terminu od 15,00 do 16,00 sati, odrasle očekuje predavanje o samoniklom bilju.

 

U petak, od 14,00 do 16,00 sati djeca će moći sudjelovati na radionici izrade puhačkih instrumenata i elektro-akustičnih instrumenata od recikliranog materijala. Radionicu vode Music makersiFranciska Gluhak i Roko Pečarić.

 

Na uskšnji ponedjeljak s početkom u 11,00 sati, u organizaciji Udruge za djecu i mlade KOCKA, djeca će moći sudjelovati u tradicionalnoj, napetoj i zabavnoj potrazi za pisanicama.

 

Sudjelovanje na svim radionicama je besplatno, a u slučaju lošeg vremena sav radionički program s predavanjem seli s Trga sv. Kristofora u prostorije Pučkog otvorenog učilišta Rab.

Pročitano 1519 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1