Home Vijesti Počela 3. RAPSKA FEŠTA OD ROŽIC – Sajam cvijeća na Varošu

Počela 3. RAPSKA FEŠTA OD ROŽIC – Sajam cvijeća na Varošu

0
Počela 3. RAPSKA FEŠTA OD ROŽIC – Sajam cvijeća na Varošu

Foto: RabDanas

 

Na malenoj svečanosti otvaranja, uz pratnju poznatog rapskog svirača na mih Anđelka Brne, nastupili su uvijek rado viđeni plesači dječje sekcija Folklornog društva “Rapski tanac”, a nakon njih s pozornice na Varošu veselo su zapjevali i maleni polaznici Dječjeg vrtića Pahuljica.

Rab danas oglas

 

Rapska „Fešta od rožic“ ove se godine održava od 17. – 20. travnja, a njome ujedno započinje i manifestacija “Uskrs na Rabu”, u sklopu koje će na sam Uskrs, u suradnji s Imperial Rivierom, na Trgu Municipium Arba, po završetku mise u crkvi UBD Marije, biti organiziran uskršnji doručak s fritajom iz velike tave i uz zabavni glazbeni program na kojem će nastupiti Joso Butorac.

 

Na ovome se sajmu predstavljaju proizvođači iz cijele Hrvatske s bogatim cvijetno-izložbenim prodajnim asortimanom ukrasnog bilja, agruma, začinskog – mediteranskog bilja, trajnica i sukulenata, a posjetitelji će moći pronaći i domaće proizvode na bazi mesa, meda, ljekovitog bilja, sira, ribe kao i uporabne predmete od drva i šiblja, a ovogodišnju ponudu dodatno obogaćuju i proizvodi rapskih OPG- ova, okupljenih oko Udruge “Mocira”.

 

Osim sajmenog dijela „Fešte od rožic“, organizatori su kreativni dio programa namijenili i najmlađima, pa je tako za prvi dan, uz već spomenuto svečano otvaranje, u terminu od 17,00–18,00 sati, organizirana likovna radionica s umjetnikom Vedranom Ružićem i glumcima Teatra Oz. U četvrtak od 14,00 sati Srđana Jeftić iz Masterchefa održat će malu kuharsku radionicu za djecu, tematskog naziva „Cvijeće na tanjuru“, a odmah u nastavku, u terminu od 15,00 do 16,00 sati, odrasle očekuje predavanje o samoniklom bilju.

 

U petak, od 14,00 do 16,00 sati djeca će moći sudjelovati na radionici izrade puhačkih instrumenata i elektro-akustičnih instrumenata od recikliranog materijala. Radionicu vode Music makersiFranciska Gluhak i Roko Pečarić.

 

Na uskšnji ponedjeljak s početkom u 11,00 sati, u organizaciji Udruge za djecu i mlade KOCKA, djeca će moći sudjelovati u tradicionalnoj, napetoj i zabavnoj potrazi za pisanicama.

 

Sudjelovanje na svim radionicama je besplatno, a u slučaju lošeg vremena sav radionički program s predavanjem seli s Trga sv. Kristofora u prostorije Pučkog otvorenog učilišta Rab.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime