logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Četvrtak, 18 Travanj 2019 16:31

Državni stručni skup nastavnika u sektoru turizam i ugostiteljstvo

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

U petak 12. travnja 2019. u Srednjoj školi Markantuna de Dominisa Rab s početkom u 9,00 sati održan je Državni stručni skup u sektoru Turizam i ugostiteljstvo za nastavnike kuharstva, ugostiteljskog posluživanja, slastičarstva, poznavanja robe i prehrane te enologije s gastronomijom.

 

Skup kojeg su organizirali nastavnici iz ugostiteljsko-turističkog aktiva, strukovni učitelji: Robert Bajčić, Dino Renić, Alen Marković te profesorica Maja Vukmirović, okupio je nastavnike iz svih dijelova Hrvatske: Đakova, Karlovca, Imotskog, Rovinja, Zagreba, Visa, Šibenika, Omišlja i naravno - Raba. Sudionicima su dobrodošlicu zaželjeli u ime domaćina ravnateljica SŠ Markantuna de Dominisa, profesorica Anka Bišić, te u ime grada Raba i gradonačelnika Nikole Grgurića pročelnik Upravnog odjela za opće poslove i društvene djelatnosti Grada Raba g. Zvonko Puljar Matić

 

We are created to create (Stvoreni smo za stvaranje) - bio je naziv prvog predavanja i radionice, i to Dorijana Skoblara, mladog i renomiranog rapskog barmena s bogatim iskustvom. Marija Katilović i Zvjezdana Bogdan, profesorice savjetnice Srednje strukovne škole Antuna Horvata iz Đakova predstavile su svoju školu s temom, ''Od ideje do realizacije tradicionalnih slavonskih deliicija'', a u prvom dijelu programa predstavili su se i rapski vinari Petar Ribarić i OPG-Jureša, te Ivan Staničić čija vina je predstavio strukovni učitelj Alen Marković u prezentaciji koju je vodila francuska sommelierka Dominique Plješa.

 

Drugi dio programa odvijao se u Valamar Imperial Hotelu gdje su sudionike dočekali i pozdravili upravitelj hotela Damjan Dujmić i F&B manager Boris Kordić. Ondje su sudionici imali priliku razgledati hotel te poslušati još dva predavanja na temu vina i hrane. O „Vinskoj kulturi“ govorio je Sandi Paris, sommelier i voditelj pića u Valamar Rivieri, dok je gospodin Dragan Delač, voditelj hrane u istoj kući predstavio ''Moderne tehnike u kuharstvu''.

 

Sudionici su tijekom cijelog programa mogli i degustirati neke prezentirane delicije ića i pića, a po završetku skupa ravnateljica škole prof. Anka Bišić uručila je svim predavačima poklone i zahvalnice za sudjelovanje.

Pročitano 1294 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1