Home Vijesti Državni stručni skup nastavnika u sektoru turizam i ugostiteljstvo

Državni stručni skup nastavnika u sektoru turizam i ugostiteljstvo

0
Državni stručni skup nastavnika u sektoru turizam i ugostiteljstvo

Foto: RabDanas

 

Skup kojeg su organizirali nastavnici iz ugostiteljsko-turističkog aktiva, strukovni učitelji: Robert Bajčić, Dino Renić, Alen Marković te profesorica Maja Vukmirović, okupio je nastavnike iz svih dijelova Hrvatske: Đakova, Karlovca, Imotskog, Rovinja, Zagreba, Visa, Šibenika, Omišlja i naravno – Raba. Sudionicima su dobrodošlicu zaželjeli u ime domaćina ravnateljica SŠ Markantuna de Dominisa, profesorica Anka Bišić, te u ime grada Raba i gradonačelnika Nikole Grgurića pročelnik Upravnog odjela za opće poslove i društvene djelatnosti Grada Raba g. Zvonko Puljar Matić

Rab danas oglas

 

We are created to create (Stvoreni smo za stvaranje) – bio je naziv prvog predavanja i radionice, i to Dorijana Skoblara, mladog i renomiranog rapskog barmena s bogatim iskustvom. Marija Katilović i Zvjezdana Bogdan, profesorice savjetnice Srednje strukovne škole Antuna Horvata iz Đakova predstavile su svoju školu s temom, ”Od ideje do realizacije tradicionalnih slavonskih deliicija”, a u prvom dijelu programa predstavili su se i rapski vinari Petar Ribarić i OPG-Jureša, te Ivan Staničić čija vina je predstavio strukovni učitelj Alen Marković u prezentaciji koju je vodila francuska sommelierka Dominique Plješa.

 

Drugi dio programa odvijao se u Valamar Imperial Hotelu gdje su sudionike dočekali i pozdravili upravitelj hotela Damjan Dujmić i F&B manager Boris Kordić. Ondje su sudionici imali priliku razgledati hotel te poslušati još dva predavanja na temu vina i hrane. O „Vinskoj kulturi“ govorio je Sandi Paris, sommelier i voditelj pića u Valamar Rivieri, dok je gospodin Dragan Delač, voditelj hrane u istoj kući predstavio ”Moderne tehnike u kuharstvu”.

 

Sudionici su tijekom cijelog programa mogli i degustirati neke prezentirane delicije ića i pića, a po završetku skupa ravnateljica škole prof. Anka Bišić uručila je svim predavačima poklone i zahvalnice za sudjelovanje.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime