Home Vijesti Upoznavanje sa sustavom vodoopskrbe otoka Raba i s važnošću očuvanja voda

Upoznavanje sa sustavom vodoopskrbe otoka Raba i s važnošću očuvanja voda

0
Upoznavanje sa sustavom vodoopskrbe otoka Raba i s važnošću očuvanja voda

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

U predavanjima od velike mu je pomoći bila i izložba postavljena u Velikoj vijećnici Grada Raba “Od Like do Raba”, koja progovara o povijesti riješavanja opskrbe pitkom vodom otoka Raba dovođenjem pročišćenih voda ličkih rijeka Like i Gacke kopnenim vodovodom dugim oko 65 kilometara i u nastavku podmorskim cjevovodom do Raba.

Rab danas oglas

 

Također u suradnji s Vrelom d.o.o., Hrvatske vode održale su radionicu Hrvojeva zgoda „zaštita voda”, za predškolce i prvi razred matične Osnovne škole Ivana Rabljanina u kojoj je naglasak bio na važnosti očuvanja voda i utjecaja plastičnog otpada na vode. 

 

Sustav za pročišćavanje otpadnih voda zamišljen je tako da čovjek na ispravan način, odgovorno postupa prema vodi uzetoj iz prirode kao i prema njezinom vraćanju u prirodu. Vodu valja pročistiti do tog stupnja da njezinim ponovnim vraćanjem ne narušimo prirodnu ravnotežu i kvalitetu okoliša. Također u tijeku prezentacije najmlađi su pozvani na sudjelovanje u akciji čišćenja okoliša “Zelena čistka”„ zajedno sa svojim roditeljima, a osvrnulo se i na važnost odvajanja otpada što je ujedno i mjera očuvanja okliša. Djeci su na kraju radionice podijeljene slikovnice Zaštita voda .

 

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime