logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Subota, 27 Travanj 2019 06:50

Sabina Mikelić nominirana za prestižnu Nagradu Radoslav Putar za najboljeg mladog umjetnika

Autor:
Ocijeni sadržaj
(4 glasa/-ova)

Naša nagrađivana mlada vizualna i multimedijalna umjetnica Sabina Mikelić našla se među četiri nominirana finalista za ovogodišnju Nagradu Radoslav Putar, namijenjenu najboljem mladom likovnom umjetniku/umjetnici u Hrvatskoj.

 

S velikom radošću nastavljamo pratiti Sabinin umjetnički put, koja se, ma gdje bila, kroz svoj kreativni izraz, često vraća izvorima i motivima vlastite ukorijenjenosti u rapsko emotivno podneblje.

Nagrada Radoslav Putar dodjeljuje se od 2002. godine i dio je međunarodne mreže YVAA - Young Visual Artists Awards, a osnovao ju je Institut za suvremenu umjetnost koji je sada organizira 18 godina u kontinutetu. Natjecanje i Nagrada Radoslav Putar omogućeni su ove godine sredstvima Ministarstva kulture RH, Odjela za kulturu Grada Rijeke, Trust For Mutual Understanding, New York i Instituta za suvremenu umjetnost u Zagrebu, u suradnji s Muzejom Moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci i Residency Unlimited u New Yorku.

 

S velikom radošću nastavljamo pratiti Sabinin umjetnički put, koja se, ma gdje bila, kroz svoj kreativni izraz, često vraća izvorima i motivima vlastite ukorijenjenosti u rapsko emotivno podneblje.

 

Sabina Mikelić, 1981, Rab - 2010. postaje prvostupnica modnog dizajna na Tekstilno tehnološkom fakultetu u Zagrebu, i grafike na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. 2013. postaje magistra animiranog filma i novih medija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu i završava školu dokumentarnog filma Restart. 2018. postaje Master of Arts, Cum Laude, Master of Film, na Nizozemskoj filmskoj akademiji. Njeni radovi se nalaze u kolekcijama: Baumax, ESSL Museum Collection, Vienna Insurance Group, Erste Bank kolekcije, i privatnim kolekcijama.Od 2015-2016 godine profesorica je u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću, Zabok gdje predaje vizualne komunikacije, animaciju i video. Od 2019 postaje suradnica Nizozemske filmske akademije (komisija za prijem novih istraživača, povremeno mentoriranje istraživača).

 

Finalisti Nagrade Radoslav Putar 2019:

  • Tin Dožić, 1989.; Rijeka
  • Božidar Katić, 1983.; Zagreb
  • Sabina Mikelić, 1981.; Rijeka/Rab
  • Predrag Pavić, 1982.; Zagreb
Pročitano 2054 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1