logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Četvrtak, 02 Svibanj 2019 07:46

VEČERAS! - ALA DA među pet bendova u finalu pulske gitarijade na Puntiželi

Autor:
Ocijeni sadržaj
(4 glasa/-ova)
VEČERAS! - ALA DA među pet bendova u finalu pulske gitarijade na Puntiželi Arhiva

Izvrsna je to vijest za rapske poklonike Rock'n'Rolla i neupitna potvrda vrijednosti mladih rapskih glazbenih entuzijasta okupljenih oko sastava Ala da.

 

Nepisano pravilo da te doma počnu cijeniti tek kad se realiziraš negdje "vani", očito vrijedi i za Vita Ribarića (drums), Enca Bravarića (vocal & el. guitar), Nina Bravarića (el. guitar) i Marina Bašića (bass giutar), članove rapskog rock sastava Ala da, koji će večeras (četvrtak 2. svibnja 2019.) od 18.00 sati na Puntiželi zasvirati s još četiri finalista devete pulske Gitarijade. Naime, u sklopu nove četverodnevne glazbeno-sportske gradske manifestacije Rock'n'Grill, pored rapskog sastava, nastupit će zagrebačka grupa Magnar, te pulski bendovi The Low Kicks, Flo Masters i KON.

Ovi su momci brojnim koncertima na svojem otoku već mnogo puta dokazali svoje neosporne izvođačke kvalitete koje ne bi mogle izaći na vidjelo bez nebrojenih sati provedenih u "garaži" i iskrenog pristupa glazbi koja ih ispunjava. Odavno zavrijeđuju veću podršku lokalne zajednice, a iskreno se nadamo da će već ovaj pulski nastup u finalu Gitarijade, napraviti mali pomak u tom pravcu.

 

Čestitke i sretno! (Hrvoje Hodak)

 

 Foto: Kate Rizner

 

(Glas Istre)Gosti gitarijade su su Valter Kocijančić iz Parafa (nastupit će u četvrtak između 21.30 i 22 sata) te prošlogodišnji pobjednici gitarijade Silikons iz Rijeke.

 

Od obnavljanja 2011. godine, ovo će biti deveta gitarijada po redu i svojevrsni je uvod u jubilarnu desetu Gitarijadu iduće godine. Žanrovski gledano, ovaj će put Gitarijada biti pretežito obilježena hard i punk rockom te stoner-grunge-heavy metalom.

 

Nataša Petrić Tasha kazala je da se za ovogodišnje izdanje pulske Gitarijade prijavilo deset, dok je za finalnu večer odabrano pet grupa. Cilj Gitarijade je, veli ona, sačuvati live rock svirke i omogućiti autorskim bendovima da se izraze pred publikom, i eventualno ojačaju pozicije u karijeri. Zato je i kriterij da na gitarijadi mogu sudjelovati samo demo sastavi, koji nemaju objavljeno djelo za službenog izdavačku kuću.

- Previše je šunda na sceni i nema previše prostora za alternativnu, nezavisnu scenu. Bendovi kod nas teško opstaju. Zovu nas jer nemaju više, kao nekad, ni gdje svirati, osim u svojim garažama, pojasnila je Tasha potrebu za Gitarijadom.

Pročitano 2134 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1