logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Četvrtak, 02 Svibanj 2019 09:29

U Loparu za turiste i lokalne zaljubljenike u prirodu organiziran GEO DAY

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
U Loparu za turiste i lokalne zaljubljenike u prirodu organiziran GEO DAY TZO Lopar

Kako bi turistima, ali i lokalnim zaljubljenicima u prirodu, približila Geopark i brojne geološke zanimljivosti otoka Raba, Turistička zajednica Općine Lopar je u utorak 30. travnja organizirala Geo Day - besplatan razgled geotočaka uz stručno vođenje geologa dr. sc. Ljerke Marjanac i prof. dr. Tihomira Marjanca, suosnivača udruge ProGEO-Hrvatska i koautora projekta Geopark otok Rab.

 

Naime, na otoku Rabu je 2005. godine započelo označavanje prvih geotočaka, a u ovom trenutku uz postojeću kartu Geoparka, moguće ih je pronaći stotinjak obilježenih, od toga samo u Loparu blizu pedeset. Geološke i geomorfološke znamenitosti otoka, njegova geološka građa i reljef, oduvijek su bili prirodni temelj za razvoj flore i faune, a time i kultura, pa i za čovjekov boravak na otoku Rabu od pretpovijesnih vremena i zato ih je vrijedno isticati.

 

Nakon polaska iz San Marino Camping Resorta te poučnog obilaska Jamine i Fruge, za sve sudionike organizirano je druženje uz domijenak i koncert izvrsnog rapskog dua Desoto Acoustic.

 

U TZO Lopar vjeruju da će nakon dugogodišnjih aktivnosti na označavanja geotočaka s postavljenim opisnim tablama na više od 70 km poučnih geo-staza na otoku Rabu, te brojnih predavanja i radionica, konačno doći i do službenog proglašenja otoka Raba Geoparkom, što bi doprinjelo još kvalitetnijem brendiranju turističke ponude.

 

Pročitano 1183 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1