Home Vijesti Gradonačelnik Grgurić primio ekipe pomlatka i mladeži Gradskog društva Crvenog Križa Rab

Gradonačelnik Grgurić primio ekipe pomlatka i mladeži Gradskog društva Crvenog Križa Rab

0
Gradonačelnik Grgurić primio ekipe pomlatka i mladeži Gradskog društva Crvenog Križa Rab

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

Podsjetimo mladi Gradskog društva Crvenog križa Rab (učenici Srednje škole Markantuna de Dominisa Rab) u svojoj su kategoriji osvojili međužupanijsku titulu, ostavivši iza sebe čak 9 ekipa, dok je ekipa pomlatka, koju čine učenici OŠ Ivana Rabljanina Rab, osvojila također izvrsno 4. mjesto u konkurenciji od 13 ekipa. Ekipa mladeži GDCK Rab, ovom je pobjedom osigurala sudjelovanje na državnom natjecanju koje će se već ove subote 11. svibnja održati u Našicama, a ovi sjajni mladi ljudi tamo će predstavljati ne samo svoj grad, već i dvije županije, Primorsko-goransku i Istarsku.

Rab danas oglas

 

Gradonačelnik Grgurić odmah je na početku ovog prijma od srca čestitao učenicima iz obje ekipe i njihovim mentorima ravnatelju GDCK Rab Ivu KordićuZvonimiru Španjol-Pandelu, dr. med., spec. interne medicine, na kontinuitetu postizanja vrhunskih rezultata, golemom trudu uloženom u pripreme, odricanju i velikoj motivaciji bez koje bi teško bilo ostati među najboljima u državi. Grgurić je zahvalu na svemu što čine ne bi li svojim stečenim vještinama, znanjem i iskustvom danas-sutra nastavili pomagati onima kojime je pomoć potrebna, uputio ne samo učenicima i njihovim mentorima, već i roditeljima koji ih usmjeravaju i podržavaju na ovom putu koji ponekad, uz sve ostale školske obveze, iziskuje velike dodatne napore. Također je obećao daljnju podršku Grada GDCK Rab u svim njihovim aktivnostima.

 

Dr. Španjol-Pandelo kazao je da su već pomalo navikli na ovakva primanja, budući da su dva puta do sada bili državni prvaci: “Nadam se da smo sada na putu da na ovom predstojećem državnom prvenstvu u subotu ostvarimo jedan lijepi rezultat, te da ćemo uskoro ponoviti ovaj prijem, možda čak i u još svečanijem raspoloženju. Ne bih htio nama nametati ulogu favorita, ali želim podcrtati koliko se ova djeca zalažu. Mi smo već proteklih tjedana, odmah nakon međužupanijskog natjecanja nastavili s pripremama za državno. Oni su vrlo zainteresirani, vrlo vrijedni, i potpuno su opravdali sva naša očekivanja, pa vjerujem da će u namanju ruku ostaviti dobar trag i na državnom natjecanju.
Ovo je program u kojem se djeca uče i vrednotama i vještinama, u kojemi stječu nekakva znanja koja ih obogaćuju i koja im danas-sutra u životu mogu pomoći. Taj osjećaj da smo Rabljani dodatno nas inspirira da postignemo što bolji uspjeh. Još jednom zahvaljujem svim roditeljima i čestitam im što imaju ovakvu djecu. Ovo što oni čine daje nadu svima da nam je budućnost svijetla. Još jednom zahvaljujem Gradu jer poput drugih programa Crvenog križa niti ovaj ne bi mogao funkcionirati bez potpore Grada, a jedna od najvećih potpora koju smo doživjeli u posljednje vrijeme je ta što smo dobili prostor u sklopu Doma za starije osobe, u kojem ćemo ,nadam se, ne samo nastaviti postizati dobre rezultati, već ih nadograđivati i unaprijeđivati. I na kraju, premda je svečarska situacija, vrijedno je spomenuti i pok. Marijana Ribarića koji je bio značajan utemeljitelj i provoditelj ovoga programa. Njemu dugujemo veliku zahvalnost”, zaključio je dr. Španjol-Pandelo

 

I ravnatelj GDCK Rab Ivo Kordić zahvalio je Gradu na prijmu i velikoj potpori te je kazao: “Ovo je jedan hvale vrijedan program koji je prepoznat u cijeloj Hrvatskoj, a i u svijetu, i doista nije lako iz ovako male sredine dosegnuti ovakav stupanj pripremljenosti za postizanje odličnih rezultata, pa se stoga posebno zahvaljujem i dr. Španjol Pandelu na njegovom volonterskom doprinosu, velikom znanju, trudu i vremenu uloženom u pripremu naših ekipa. Također i ja se pridružujem zahvali roditeljima čija je podrška djeci od neizmjerne važnosti.”

 

Nastavak prijma protekao je u opuštenom razgovoru učenika s gradonačelnikom o iskustvima s natjecanja, školskim anegdotama, motivaciji za bavljenje sportom, ali i o njihovim zapažanjima stvari koje bi na otoku trebalo promijeniti.

 

Podsjetimo još jednom, ekipu mladeži GDCK Rab čine srednjoškolci: Emma Jureša, Marta Puljar-Matić, Lorena Pende, Lana Vidas, Lora Dumenčić i Lana Šanić, a podmlatka osnovnoškolci: Tara Babić, Veronika Karlić, Lara Španjol-Pandelo, Vito Renić, Dominik Dumenčić, Selena Bunjevčević.

 

Redakcija portala RabDanas još jednom čestita na dosadašnjem uspjehu i drži palčeve za sutrašnji nastup na državnom natjecanju u Našicama! Ajmo naši!

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime