Home Vijesti Tradicionalna prijateljska utakmica i druženje veterena MNK Rab i veterana Torcide Konavle

Tradicionalna prijateljska utakmica i druženje veterena MNK Rab i veterana Torcide Konavle

0
Tradicionalna prijateljska utakmica i druženje veterena MNK Rab i veterana Torcide Konavle

Foto: Foto: Ivica Hodak

 

Naime, ovo je treća međusobna utakmica ovih prijateljskih ekipa, nakon što su prošle godine Rabljani prvo bili domaćini na Rabu, a potom i gosti u Konavlima. U redovima domaćina nastupio je i gradonačelnik grada Raba Nikola Grgurić, dok je gostujuće boje branio zamjenik načelnika Općine Konavle Ivo Radonić.

Rab danas oglas

 

Do ove utakmice svaka ekipa imala je po jednu domaću pobjedu, a rezultatska tradicija se nastavila i dalje budući da je i ovaj put domaćin odnio pobjedu. Gledali smo jako zanimljivu i borbenu utakmicu u kojoj je domaćin vodio rezultatom od 2:0, da bi se gosti u potpunosti vratili u utakmicu izjednačivši rezultat na 2:2. Tada domaći trenerski dvojac Boro Debelić – Šćuro i Marko Matić – Gici, mijenja taktiku što se pokazalo dobrim potezom jer domaćin pred sam kraj utakmice postiže treći pogodak za konačni rezultat 3:2. Ovom pobjedom trenerski dvojac osigurao je privremeni mir na vrućuj trenerskoj stolici.

 

Mogli smo vidjeti pregršt lijepih poteza, akcija i golova, ali i promašaja u stilu „Ilija Sivonjić“. U svakom slučaju, gledatelji su imali priliku vidjeti jednu jako dobru i zanimljivu utakmicu. Rezultat je i ovoga puta bio u drugom planu, a to je potvrdilo i „treće poluvrijeme“ koje je potrajalo dugo u noć.

 

Mini turnir mlađih ekipa uzrasta NK Raba

Uvertira u utakmicu bile su malonogometne utakmice mlađih uzrasta NK Raba podjeljenih u 4 ekipe, koji su odigrali mini turnir vođeni svojim trenerima. Bile su to zanimljive i neizvjesne utakmice gdje je pobjednička ekipa u finalu ostvarila minimalnu pobjedu 1:0, dok je pobjednik za treće mjesto odlučen nakon raspucavanja penala.

 

Susret Torcide Konavle sa Torcidom Rab i DPH Rab

Pored sportskih događaja, domaćini su tijekom petka i subote, svoje goste upoznali sa znamenitostima otoka Raba te organizirali izlet sa brodom kao i duge aktivnosti. Za vrijeme boravka na Rabu članovi Torcide Konavle susreli su se sa članovima torcide Rab i DPH Rab, te posjetili prostorije članova Torcide Rab gdje su u neformalnom druženju ostvarili prijateljske kontakte, koje će, nadamo se održavati u budućnosti.
Iza nas je još jedan vikend tijekom kojega smo bili svjedoci nastavke jedne lijepe sportske i prijateljske tradicije koja će se zasigurno nastaviti još dugi niz godina.

 

MNK Rab ovom prilikom zahvaljuje Gradu Rabu na čelu s gradonačelnikom Nikolom Grgurićem, igračima mlađih uzrasta NK Raba i njihovim trenerima, članovima Torcide Rab, članovima DPH Rab, kao i svima koji su pomogli u organizaciji. Također, veliko hvala našim gostima iz Konavala na dolasku i lijepim zajedničkim trenucima, kao i pozivu za uzvratni jesenski posjet. Posebno hvala našem prijatelju, izborniku hrvatske malonogometne reprezentacije Mati Stankoviću koji igra za gostujuću ekipu ali i koji je začetnik ove lijepe tradicije.

 

Pozdrav do novih sportskih i gastronomskih dvoboja u Konavlima.

 

  • Napisao: Stjepan Boban

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime