logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Četvrtak, 16 Svibanj 2019 06:33

Kandidati HDZ-ovog Zelenog tima predvođeni Karlom Resslerom predstavljeni u Vijećnici Grada Raba

Napisao/la Ivica Hodak
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Kandidati HDZ-ovog Zelenog tima predvođeni Karlom Resslerom predstavljeni u Vijećnici Grada Raba Foto: Ivica Hodak

U do posljednjeg mjesta ispunjenoj Velikoj vijećnici Grada Raba obilježavanje 9. svibnja, Dan Grada Raba, iskorišteno je i za predstavljanje kandidata HDZ-ove samostalne liste br. 9. za europarlamentarne izbore na čelu s Karlom Resslerom.

 

Osim četiri od šest kandidata Zelenog tima, predstavljanju HDZ-ovih kandidata u rapskoj Vijećnici prisustvovali su i ministar turizma Gari Cappelli i i predsjednik Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

 

Nakon intoniranja himne i minutom šutnje odane počasti svim palima za Hrvatsku, prvi se okupljenima obratio gradonačelnik Raba Nikola Grgurić koji je među ostalim, istaknuo podatak da je Grad Rab prema statistici drugi grad u državi po količini privučenih financijskih sredstava iz EU po glavi stanovnika, te kako se s bilježenjem realno uočljivog napretka na otoku u nekoliko posljednjih godina ne smije stati, a za to nam trebaju i kvalitetni kandidati u Europskom parlamentu. Pohvalio se Grgurić i činjenicom da se jedino na Rabu, u odnosu na ostale naše otoke, na predstavljanju našlo čak četiri kandidata HDZ-ovog Zelenog tima i to; Stjepan Adanić, Daniel Marušić, Stjepan Ribić i prvi sa samostalne liste HDZ-a, Karlo Ressler.

 

Nakon Grgurića skupu se na predstavljanju kandidata HDZ-a obratio ministar turizma Gari Cappelli, koji je ukazao na mogućnosti koje se Rabu nude kroz osnaživanje nedovoljno iskorištenog potencijala zdravstvenog turizma. U tom smislu posebno je istaknuo primjer Crikvenice koja, koristeći se maksimalno sredstvima Europske unije, upravo na tom planu učinila mnogo.

 

Prisutnima se zatim obratio i nositelj HDZ-ove liste, ujedno i najmlađi kandidat, Karlo Ressler kazavši: "Cilj nam je stvoriti uvjete da nam ljudi ne odlaze iz Hrvatske. Želimo lokalnu i državnu povezati s europskom razinom, a s našim znanjem i zalaganjem uvjeren sam da u svemu tome možemo i hoćemo uspjeti“.

 

Prisutni su ovo predstavljanje kandidata HDZ-a u Gradskoj vijećnici zaključili zapjevavši neslužbenu himnu svoje stranke „Bože čuvaj Hrvatsku“, da bi zatim iskoristili lijepo vrijeme i u društvu svojih domaćina otišli u razgledanje povijesne jezgre grada Raba.

Pročitano 893 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1