Home Vijesti Otvorenjem izložbe najljepših svjetskih podvodnih fotografija na Rabu završen 5. Mares UWPM kup

Otvorenjem izložbe najljepših svjetskih podvodnih fotografija na Rabu završen 5. Mares UWPM kup

0
Otvorenjem izložbe najljepših svjetskih podvodnih fotografija na Rabu završen 5. Mares UWPM kup

Foto: Foto: Ivana Nobilo, R]an Vrančić, Damir Zuruba, Tomaž Volaj

 

Mares UWPM kup iz godine u godinu prikuplja sve veći broj natjecatelja i reprezentativaca u podvodnoj fotografiji, a grad Rab je i ove godine bio mjesto okupljanja vrhunskih podvodnih fotografa, a nekima je ovo bila i generalna proba za predstojeće svjetsko prvenstvo u Španjolskoj sredinom rujna.

Rab danas oglas

 

Ove godine je na 5th Mares UWPM Cup registrirano 86 natjecatelja iz sedam zemalja, što je zasigurno najveće natjecanje u Europi, te jedno od najvećih i u svijetu. Zona natjecanja je bila Mali i Veliki Ćutin, a kao i uvijek do sada teme su bile ambijent, makro i riba. Natjecatelji su imali na raspolaganju dva zarona od 90 minuta, a more je ove godine bilo poprilično hladno tako da se temperatura na malo većoj dubini spuštala i do +11°C.

Isto tako, od ove godine Mares UWPM kup je imao i dvije novosti, a to je da se po prvi puta održao i Kup nacija gdje su svoje zemlje predstavljali najbolji natjecatelji koji su imali prilike osvojiti prijelazni pehar Kupa nacija, te smo po prvi puta dodjeljivali nagradu „Blue Spirit Trophy“ za izuzetan doprinos i duh fair playa.

 

Prvi pobjednici Mares UWPM kupa nacija su Talijani s fotografima Marco Bollettinari i Fabio Iardino dok je trofej Blue Spirit pripao Marinu Brzcu iz Hrvatske. Žiriranje fotografija i težak zadatak imali su sudačka trojka Michele Davino kao predsjednik žirija te Gianni Pecchiar i Danijel Frka, ali kao i uvijek do sada žiri je odlično odradio svoj posao.

 

Rab kao nezaobilazna destinacija ronilačkog turizma

Direktorica TZG Raba Ivana Matušan nakon uspješno završenog 5. Mares UWMP rekla je da ju izuzetno veseli to što ovakva natjecanja nalaze svoj termin upravo u predsezoni, i time postaju novim motivom dolaska sportaša, koji uviđaju ljepotu same destinacije koju krasi izvanredna priroda pored svih ostalih blagodati.

– Uz odlične partnere u projektu, rekla je Matušan, puno je lakše biti dionikom ovakvog događanja, a ulog nam se višestruko vraća kroz odličnu reklamu koja odlazi u svijet kroz prekrasne fotografije rapskog podmorja. Spremni smo ugostiti i europsko te svjetsko prvenstvo i dat ćemo sve od sebe da Rab postane nezaobilazna destinacija ronilačkog turizma.

 

 Foto: Ivana Nobilo

 

U ime Ronilački klub “Roniti se mora” sa svim svojim članovima, cijelog Mares UWPM organizacijskog tima, direktor Mares UWPMa – Mares Ambassador Damir Zurub se zahvalio sponzorima i partneru ovog projekta TZ Grada Raba te svim natjecateljima. 

– Željeli bismo da se ovo naše međusobno nadvodno i podvodno druženje nastavi, da se sklapaju nova prijateljstva ispod i iznad razine vode. Neka Mares UWPM Kup postane sinonim za stvaranje novih prijateljstava različitih ljudi koje povezuje ista strast, jezgra oko koje se možemo povezati i međusobno podijeliti tu svoju strast prema podvodnoj fotografiji i svijetu ispod površine vode. Veliko hvala još jednom svima koji sudjeluju u ovom natjecanju i što su dio ove jedinstvene priče. Nadamo se da ste uživali u eventu kao i mi i nadamo se da se vidimo na 6. Mares Underwater Photo Marathonu!

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime