logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Ponedjeljak, 27 Svibanj 2019 04:34

Bogat ulov uspješno provedene eko-akcije čišćenja podmorja Barbatskog kanala

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Bogat ulov uspješno provedene eko-akcije čišćenja podmorja Barbatskog kanala Foto: MO Barbat i Ivica Hodak

Dvanaestoro ronioca kojima se pridružilo još 30-ak sudionika eko-akcije, u organizaciji Mjesnog odbora Barbat i u suradnji s KPA Amfora i Mirko Diving Centrom, krenulo je u nedjelju s Vele riva na Kaštelu u zajedničku eko-akciju čišćenja podmorja Barbatskog kanala.

 

Ovo je kako doznajemo prva od dvije planirane eko-akcije u kojoj su ronioci uz pratnju 6 plovila uspješno očistili dio podmorja Kanala na potezu od Hotela Barbat do Puntice na Vodenči, podignuvši s morskog dna, na žalost, poprilično bogat ulov, što potvrđuju i fotografije do vrha napunjenog kontejnera na Veloj rivi na Kaštelu.

 

Od velike pomoći bili su i volonteri koji su oboružani rukavicama, karijolama i dobrom voljom prionuli izvlačenju otpada s brodica. Značajnu logističku pomoć pružili su KPA Amfora i Mirko Diving Centar koji su osigurali ronilačka odjela i boce s kisikom, a TZG Raba i Županijska lučka uprava Rab pobrinuli su se za dovoljnu količinu ića i pića za sve sudionike akcije.

 

U duhu zajedništva, umorni, ali vidno zadovoljni učinjenim, vrijedni aktivisti spremno čekaju drugi dio eko-akcije kojim će se čistiti podmorje Barbatskog kanala na potezu od Hotela Barbat do granice Barbata i Banjola.

Pročitano 2697 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1